ΖΗΜΙΕΣ 119 ΕΚΑΤ ΔΟΛΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ NEW YORK TIMES

Ζημία 119 εκατ. δολαρίων εμφάνισαν οι New York Times
Ο όμιλος μέσων ενημέρωσης της New York Times ανακοίνωσε σήμερα καθαρή ζημία ύψους 119,7 εκατομμυρίων δολαρίων για το δεύτερο τρίμηνο, που οφείλεται κυρίως στην απομείωση των περιουσιακών του στοιχείων, αλλά εξήρε την επιτυχία της επί πληρωμή έκδοσης της στο διαδίκτυο.


Ο όμιλος που περιλαμβάνει την εφημερίδα New York Times, την Boston Globe, την International Herald Tribune, 15 άλλες ημερήσιες εφημερίδες και τον δικτυακό τόπο About.com, σημείωσε κέρδη 14 σεντς ανά μετοχή, πολύ πάνω από τα 9 σεντ που αναμένονταν από τους αναλυτές.

Ο τζίρος εργασιών, που επλήγη από τη μείωση των διαφημιστικών εσόδων μειώθηκε κατά 2,2% σε 576,7 εκατομμύρια δολάρια, απέχοντας ελάχιστα από αυτό που ανέμεναν οι αναλυτές (-0,1% σε 577 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ). "Συνεχίσαμε να καταγράφουμε στέρεα κέρδη σε ένα χρόνο διαφημιστικών εσόδων στο Διαδίκτυο" απο τους δικτυακούς τόπους ειδήσεων, αναφέρει η γενική διευθύντρια Τζάνετ Ρόμπινσον σε δήλωσή της. Ωστόσο, η ψηφιακή διαφήμιση, παρά την αύξηση του 2,6% δεν ήταν αρκετή, για να αντισταθμίσει τη συνεχιζόμενη μείωση της έντυπης διαφήμισης (-6,4%).