Πάνω από 12.000 ταξιτζήδες έξω από τη Βουλή- "Πετύχαμε την πολιτική εξόντωση του Ραγκούση"

Για θετικό κλίμα υπέρ των αιτημάτων των οδηγών ταξί έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θ. Λυμπερόπουλος, ύστερα από συνάντησή του με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου μεταφορών. «Πετύχαμε την πολιτική εξόντωση του Ραγκούση καθώς μεγάλος αριθμός βουλευτών είναι με το μέρος μας», είπε και πρόσθεσε ότι «ο Ραγκούσης πρέπει να κάνει πίσω ή να παραιτηθεί».
«Οι αυτοκινητιστές θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να πάρουν στα χέρια τους γραπτές δεσμεύσεις από την κυβέρνηση», κατέληξε. Το απόγευμα, ομάδα αντιπροσώπων των ταξιτζήδων παρέδωσε ψήφισμα σε εκπροσώπους όλων των κομμάτων της Βουλής και τους μετέφεραν τα αιτήματα του κλάδου.
Πάνω από 12.000 ταξιτζήδες από όλη την Ελλάδα βρίσκονται μπροστά από τη Βουλή όπου και σκοπεύουν να παραμείνουν, έχοντας ως στόχο τον "αποκλεισμό" του Κοινοβουλίου. Νωρίτερα οι ιδιοκτήτες ταξί πραγματοποίησαν πορεία από τα γραφεία του ΣΑΤΑ στην οδό Μάρνης.
H ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΚΤΕ
Σε φορτισμένο κλίμα διεξάγεται η επίμαχη συνερίαση του ΚΤΕ. Ο κ. Ραγκούσης φέρεται να είπε ότι ο κ. Ρέππας είναι φίλος του και έκανε λόγο για σπέκουλα, διευκρινίζοντας ότι "δεν θα υπήρχε διάταγμα Ρέππα, αλλά διάταγμα Ραγκούση. Αυτό θα έφερε για πάντα τη δική μου υπογραφή. Όπως εκείνος δεν με πίεσε να υπογράψω το ΠΔ για τα ταξί, έτσι κι εγώ δεν μπορώ να τον υποχρεώσω να εφαρμόσει την πρότασή μου για το μισθολόγιο, ή το νεό πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων".

Ο κ. Ραγκούσης δήλωσε ότι είναι ανοιχτός στο διάλογο και κατηγόρησε τους οδηγούς ταξί ότι αν και "είχαμε συμφωνήσει για διάλογο οι ιδιοκτήτες προχωρούν σε γενική συνέλευση, αποφασίζουν κλείσιμο αεροδρομίων, δρόμων, λιμανιών και αρχαιολογικών χώρων. Όταν απέναντι μας είχαν δεσμευθεί ότι θα κάνουνε διάλογο, τη στιγμή που δεν έχουν ακούσει ποιες είναι οι προτάσεις μας. Δεν μπορούν να εξηγήσουν λογικά το πώς τη μία μέρα κατέθεσαν προτάσεις και την επόμενη, χωρίς δική μας απάντηση, προχώρησαν στους αποκλεισμούς αεροδρομίων και λιμανιών με αποφάσεις που έλαβαν".
Ο υπουργός έκανε γνωστό ότι βρίσκεται στη διαδικασία συγκέντρωσης και επεξεργασίας των προτάσεων των ενδιαφερόμενων φορέων και κάλεσε τους βουλευτές να δώσουν τις προτάσεις τους.


17.40 Μπροστά από τη Βουλή βρίσκεται αυτή την ώρα η αυτοκινητοπομπή των ιδιοκτητών ταξί όλης της χώρας, που αντιδρούν στην απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.
Οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών ταξί θα ζητήσουν να έχουν συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος βρίσκεται στη συνεδρίαση της ΚΤΕ Μεταφορών.
Ο υπουργός δηλώνει αποφασισμένος να προχωρήσει στο άνοιγμα του επαγγέλματος των ιδιοκτητών ταξί παρά τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις και τις εσωκομματικές αντιδράσεις.
«Το πραγματικό ερώτημα είναι εάν θα εφαρμοστεί ο νόμος ή αν θα υποκύψει η κυβέρνηση στο μικροπολιτικό κόστος και στα επιμέρους συμφέροντα συντεχνιών», τόνισε ο κ. Ραγκούσης, απαντώντας στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδα Γρηγοράκο που ζήτησε την παραίτησή του.