ΡΩΣΙΑ: ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 2 ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ 6 ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΠΛΟΙΟΥ ΣΤΟΝ ΜΟΣΚΟΒΑ


  Ρωσία: Τουλάχιστον δύο νεκροί και έξι αγνοούμενοι από ναυάγιο κρουαζιερόπλοιου στον Μόσκοβα
 1. Ένα κρουαζιερόπλοιο στο οποίο επέβαιναν 15 άνθρωποι ναυάγησε μετά τη σύγκρουση του με μια φορτηγίδα στον ποταμό Μόσκοβα τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να βρουν το θάνατο κι έξι να αγνοούνται, δήλωσε μια πηγή της αστυνομίας.
 2.   
 3. Προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για ένα νεκρό κι επτά αγνοούμενους.
 4. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα δύο άνθρωποι που βρίσκονταν στο σκάφος τη στιγμή του δυστυχήματος είναι νεκροί, επτά διασώθηκαν και οι υπόλοιποι αγνοούνται, όπως δήλωσε η πηγή της αστυνομίας που επικαλέστηκε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti. Διασώστες συνεχίζουν τις έρευνες τους τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ελπίζοντας να βρουν επιζώντες.
 5. Ανάμεσα στους διασωθέντες βρίσκονται δύο τούρκοι υπήκοοι, είπε ένας εκπρόσωπος των σωστικών συνεργείων που επικαλέστηκε το Ria Novosti.
 6.    
 7. Η σύγκρουση ανάμεσα στο ιδιωτικό κρουαζιερόπλοιο Hirondelle και τη φορτηγίδα σημειώθηκε στις 00:58 τοπική ώρα (23:58 ώρα Ελλάδας) στον Μόσκοβα, ποταμό που περνά μέσα από την πρωτεύουσα της χώρας.
 8. Το δυστύχημα ενδέχεται να οφείλεται σε παραβίαση των κανονισμών της ποταμοπλοΐας, δήλωσε ο Γιούρι Μπεσέντιν, στέλεχος του ρωσικού υπουργείου αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων, τον οποίο επικαλέστηκε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax.
 9. Στην περιοχή όπου σημειώθηκε βρίσκονται ερευνητές για να συγκεντρώσουν στοιχεία.
 10. Το ναυάγιο σημειώνεται τρεις εβδομάδες μετά από εκείνο του σκάφους Boulgaria στο Βόλγα, στο οποίο είχαν βρει το θάνατο 122 άνθρωποι στο Ταταρστάν.