Πάτρα- Πύργος: Ο 34 χρονος δραπέτης είχε ρημάξει δύο νομούς


Πάτρα- Πύργος: Ο 34 χρονος δραπέτης είχε ρημάξει  δύο νομούς  Εξιχνιάστηκαν άλλες 16 περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών, 1 αρπαγή τσάντας, 1 κλοπή οχήματος και δυο κλοπές κρατικών πινακίδων

Στις 23 Ιουλίου η Αστυνομική Διεύθυνση είχε ανακοινώσει την εξιχνίαση 31 περιπτώσεων διαρρήξεων και κλοπών με τη σύλληψη ενός 34χρονου δραπέτη φυλακών και το σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος άλλων τριών συνεργών του για δραστηριοποίηση σε οργανωμένη εγκληματική ομάδα διάπραξης κλοπών και διαρρήξεων. Όπως όλα δείχνουν όμως ο συγκεκεριμένος δραπέτης και οι συνεργοί του είχαν πολύ πιο... πλούσια δράση καθώς  εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου άλλες 20 περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών και σχηματίστηκε εκ νέου δικογραφία σε βάρος του 34χρονου ημεδαπού και δυο συνεργών του για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 34χρονος ημεδαπός, μαζί με άλλους δυο (2) ημεδαπούς συνεργούς του, ηλικίας 16 και 15 ετών, οι οποίοι αναζητούνται, ενεργώντας ως ομάδα κατ΄ επάγγελμα και κατά συνήθεια, διέπραξαν τους τελευταίους δυο (2) μήνες, πληθώρα διαρρήξεων και κλοπών στην ευρύτερη περιοχή της Ηλείας. Συγκεκριμένα εξιχνιάστηκαν :

  • Έντεκα (11) διαρρήξεις – κλοπές σε καταστήματα.
  • Τρεις (3) διαρρήξεις – κλοπές σε οικίες.
  • Μια (1) αρπαγή τσάντας.
  • Μια (1) κλοπή αυτοκινήτου.
  • Δυο (2) κλοπές κρατικών πινακίδων οχημάτων.
  • Μια (1) κλοπή σε Ιερό Ναό.
  • Μια (1) κλοπή σε αγρόκτημα

Ο συλληφθείς με τους συνεργούς του, δρούσε κυρίως σε περιοχές των Νομών Ηλείας, Κορινθίας και Αχαΐας, έχοντας αποκομίσει από τις διαρρήξεις και τις κλοπές των τελευταίων δυο (2) μηνών, παράνομα περιουσιακά οφέλη, που ανέρχονται στο πόσο τουλάχιστον των (20.000) ευρώ.

Η δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.