ΚΟΥΡΗ ΒΑΝΤΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΜΑΛΛΙΩΡΗΣ ΠΡΟΣ ΚΟΝΤΟΕ ΓΙΑ ΤΑ ΒΟΘΡΟΛΥΜΑΤΑ


Κουρή, Βανταράκης και Μαλλιώρης προς Κοντοέ για τα βοθρολύματα  Κοινή ανακοίνωση των τριών "δυραστημένων" του Δημαρά

Σε κοινή ανακοίνωσή τους προς τον Τύπο οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Δημαρά, κκ. Κουρή, Βανταράκης και Μαλλιώρης, ζητούν από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ να επανεξετάσει τη στάση του σχετικά με την εγκατάσταση μονάδας υποδοχής βοθρολυμάτων στην περιοχή του Χαράδρου. Αναφέρουν συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή τους:
"Κατά τη συνάντησή μας με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ, με αφορμή την πρόθεση της ΔΕΥΑΠ να εγκαταστήσει μονάδα υποδοχής βοθρολυμάτων στην περιοχή του Χαράδρου, ο κ. Ν. Κοντοές μας ενημέρωσε αναλυτικά για τη μονάδα. Στη διάρκεια της συνάντησης, είχαμε τη δυνατότητα να εκφράσουμε στον κο Κοντοέ, τις έντονες επιφυλάξεις και ενστάσεις μας για τη συγκεκριμένη χωροθέτηση της μονάδας για τους παρακάτω λόγους:
Η περιοχή είναι πυκνοκατοικημένη, είναι κοντά στον ογκολογικό ξενώνα Ελπίδα,  στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Τόφαλου (χώρου πολλών διεθνών αθλητικών δραστηριοτήτων) και στις εγκαταστάσεις του σωματείου «Νίκη Προαστείου» και αποτελεί τη βασική οδική είσοδο για το Πανεπιστήμιο Πατρών και τα σχολεία Πειραματικό και Καστριτσίου, απ΄όπου διέρχονται καθημερινά χιλιάδες εργαζόμενοι, φοιτητές και παιδιά. Παράλληλα, εκφράσαμε τις έντονες ανησυχίες μας για τη μελλοντική χρήση του χώρου (αποτελεί ιδιαίτερα μεγάλη έκταση σε σχέση με τις ανάγκες της μονάδας...) καθώς και για τις οικονομικές παραμέτρους κατασκευής και λειτουργίας της μονάδας.
Ευελπιστούμε η ΔΕΥΑΠ να συμμεριστεί τα προβλήματα που έχουν προκύψει με τη συγκεκριμένη χωροθέτηση και να επανακαθορίσει άμεσα την πρόθεσή της. Το ζητούμενο κατά τη γνώμη μας, σε παρόμοιες επιλογές, είναι κυρίως η κοινωνική συναίνεση των κατοίκων, των συλλόγων και των φορέων της περιοχής, κάτι που δεν διαφαίνεται με τη συγκεριμένη χωροθέτηση.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι του Αρκτικού Διαμερίσματος
Ήρα Κουρή
Σταύρος Μαλλιώρης
Απόστολος Βανταράκης"