ΚΑΙ ΝΕΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ

Οι σεισμοί γίνονται ιδιαίτερα αισθητοί λόγω του μικρού εστιακού τους βάθους


Τώρα: Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση στην Πάτρα- Ανάστατοι οι Πατρινοί απο τις συνεχείς επισκέψεις του Εγκέλαδου  Οι σεισμοί γίνονται ιδιαίτερα αισθητοί λόγω του μικρού εστιακού τους βάθους

Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση αναστάτωσε πριν από λίγα λεπτά την Πάτρα, η οποία τα τελευταία 24ωρα δονείται  από τις  συνεχείς επισκέψεις του Εγκέλαδου, γεγονός που σπέρνει τον τρόμο στους κατοίκους της. Υπενθυμίζεται ότι σεισμική δόνηση εντάσεως 2,9 Ρίχτερ σημειώθηκε και στις 18:09 σήμερα το απόγευμα  στην Πάτρα.
Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή λόγω του μικρού της εστιακού βάθους, των δέκα χιλιομέτρων.
Το επίκεντρο του σεισμού του απογεύματος εντοπίζεται στη θαλάσσια περιοχή Ρίου – Αντιρρίου και συγκεκριμένα 9 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Πάτρας, ένα χιλιόμετρο βορειοδυτικά του Ρίου και 10 χιλιόμετρα από τη Ναύπακτο.
Η σεισμική ακολουθία συνεχίστηκε και στη διάρκεια της νύχτας χθεσινής νύχτας. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, στις 03:26:53 σημειώθηκε σεισμική δόνηση μεγέθους 3,6 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ. Το επίκεντρο εντοπίζεται 12 χλμ βορειοδυτικά της Πάτρας, 11 χλμ νοτιοδυτικά της Ναυπάκτου και 5 χλμ βορειοδυτικά του Αντιρρίου.Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 10 χλμ.
Επίσης, στις 2.05 σημειώθηκε άλλη μια δόνηση, μεγέθους 2 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ.Το επίκεντρο ήταν 45 χλμ Νότια της Πάτρας, 46 χλμ Νότια του Αιγίου και 11 χλμ βορειοδυτικά της Δάφνης. Το εστιακό βάθος ήταν 5 χλμ.