ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΟΙ "ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ" ΛΙΣΤΕΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑΣ


Την ανάγκη "ο Υπουργός Υγείας, να ξεφύγει από την λογιστική και στείρα γραφειοκρατική αντίληψη αντιμετώπισης των πολύ σοβαρών προβλημάτων στα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας, ιδιαιτέρως δε σ' εκείνα που ο ρόλος τους είναι βαρύς και μοναδικός σε ορισμένες περιοχές" επισημαίνει ο Α' Επιλαχών Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, σε μία ακόμα δημόσια παρέμβασή του για την υγειονομική περίθαλψη στο νομό, αφού - σύμφωνα  με τον ίδιο - "η κυβέρνηση "βάζει χέρι στα μικρά νοσοκομεία, αλλά δεν κάνει και τις απαραίτητες παρεμβάσεις για να αναπτύξει τις μεγάλες νοσηλευτικές μονάδες, όπως για παράδειγμα του υπερφορτωμένου Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, στο Ρίο".
Ο Αχαιός Πολιτευτής, μιλά για "παράλογη πολιτική" της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, αφού την ώρα που συρρικνώνει ή κατ' ουσίαν "κλείνει" Κέντρα Υγείας και Κλινικές Γενικών  Νοσοκομείων (Αίγιο- Μεσολόγγι-Αγρίνιο κ.ά), δεν δίνει εκείνα τα εφόδια στα κοντινά Περιφερειακά Νοσοκομεία, προκειμένου ν' αντέξουν στον όγκο των σοβαρών περιστατικών. Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, αναφέρεται ειδικότερα στην κατάσταση  που επικρατεί στην Χειρουργική και Ορθοπεδική Κλινική του Π.Ν.Π και την οποία περιγράφουν σ' επίσημα  έγγραφά τους  οι Διευθυντές τους κ.κ. Καλφαρέτζος και Παναγιωτόπουλος,προσκρούοντας ωστόσο σε κλειστά αυτιά και σε "τυφλές" μνημονικές τακτικές...του "κόβουμε και δεν δίνουμε", όπως ακριβώς συμβαίνει και στο μεγάλο νοσηλευτικό ίδρυμα της Πάτρας.
"Το ΠΝΠ έχει επιβαρυνθεί - μήνες  τώρα - και από την μεταφορά του Νοσοκομείου "Άγιος Ανδρέας", αλλά ουδείς από το υπουργείο φαίνεται να αντιλαμβάνεται, όπως οφείλει, ότι ο αριθμός των περιστατικών για χειρουργείο δεν είναι δυνατόν να καλυφθεί, με αποτέλεσμα να υπάρχουν λίστες αναμονής που δεν θα' πρεπε και που θέτουν την υγεία πολλών πολιτών σε κίνδυνο, ή τους αναγκάζουν - φοβούμενοι τα χειρότερα - να καταχρεώνονται για να μεταβαίνουν σε Ιδιωτικά  Ιατρικά Κέντρα της Αθήνας, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους  και τους οικείους τους", σημειώνει ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, καταλήγοντας στο ερώτημα: "Το Κράτος  φροντίζει για τη λεγόμενη δωρεάν υγεία ή σπρώχνει απροκάλυπτα τον κόσμο στους ιδιώτες";
Επαναλαμβάνει τέλος την ανάγκη ενίσχυσης των δύο αυτών Κλινικών με προσωπικό - ακόμα και κατ' εξαίρεση - δίνοντας και τη δέουσα αξία στους Πανεπιστημιακούς και στο κύρος του Νοσοκομείου, που μειώνεται κάτω από τέτοιες λογικές ισοπέδωσης και αδιαφορίας.
Σε δήλωσή του επί του θέματος, ο Επ. Βουλευτής  της ΝΔ, καταλήγει:
" Ο κ. Λοβέρδος δεν συγχωρείται, προσωπικά σαν Αχαιός υπουργός που γνωρίζει το ΠΝΠ, να μην δίνει εντολή αποσυμφόρησης των δύο Κλινικών - πέραν των άλλων αναγκών. Αναλαμβάνει προσωπικά λοιπόν την ευθύνη για την δυσλειτουργία τους, την έλλειψη άμεσης εξυπηρέτησης των ασθενών σχεδόν απ' όλη τη χώρα και βέβαια το έμμεσο κέρδος ιδιωτών στο χώρο της υγείας. Αν δεν λογαριάζει τους ειδήμονες αλλά μονάχα τους κακούς συμβούλους του -που καιρό τώρα "ράβουν και ξηλώνουν" στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα της Αχαΐας- τότε "εγκληματεί" εις βάρος της δημόσιας υγείας  και των βεβαρημένων πολιτών.Άλλωστε η κυβέρνηση που ανήκει και την οποία υπηρετεί δεν έχει σχέδιο ούτε για τον υγειονομικό τομέα, αλλά κινείται "αρρωστημένα" με οικονομικούς όρους.Το ότι διαφωνεί με πολλά κατά καιρούς δεν του δίνει κανενός είδους συγχωροχάρτι...αντιθέτως τον κατατάσσει ισότιμα υπεύθυνο για την σημερινή κατάντια του Ρίου"!