«ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, διαβεβαίωσε από τις Βρυξέλλες ότι ο διεθνής πιστωτικός οργανισμός του οποίου προϊσταται "θα συνεχίσει να διαδραματίζει τον ρόλο του", στην παροχή βοήθειας προς την ελληνική οικονομία. Παράλληλα, η Λαγκάρντ χαιρέτισε "τη σπουδαία...
υποστήριξη που παρέχεται τώρα, με στόχο την ανάπτυξη και την οικονομική σταθεροποίηση (στην ευρωζώνη), εκ μέρους των ηγετών της ΕΕ, αλλά και των πιστωτικών θεσμών".
Τέλος, σημείωσε ότι, "το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ είναι έτοιμο να αξιολογήσει τυχόν νέο αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης", ώστε να συνδράμει και στο μέλλον υπερ της ελληνικής οικονομίας.
Λίγο νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Χέρμαν βαν Ρομπάι, στις δηλώσεις του στο πέρας της συνόδου κορυφής είχε τονίσει ότι "το ΔΝΤ θα συμμετέχει στο νέο δανεισμό της Ελλάδας".
"Έχουμε τη συμφωνία για το νέο πρόγραμμα δανεισμού της Ελλάδας για να καλυφθούν απολύτως οι ελληνικές δανειακές ανάγκες...αυτό το πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί συγχρόνως από την ΕΕ και από το ΔΝΤ", είπε χαρακτηριστικά ο Ρομπάι.