ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΕΠ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ «ΒΛΕΠΕΙ» ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΣΕΒ

«Η Ελλάδα, 10 χρόνια μπροστά» τιτλοφορείται η μελέτη που εκπόνησε ο ΣΕΒ και την οποία παρέδωσε στον πρωθυπουργό Γιώργο Α. Παπανδρέου σε σημερινή σύσκεψη. Προβλέπει αύξηση του ΑΕΠ στο 3% μεσοσταθμικά για τα επόμενα δέκα χρόνια, εάν η χώρα υλοποιήσει...
σωστά και έγκαιρα τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.
Η μελέτη φιλοδοξεί να δώσει το στίγμα του οικονομικού σχεδιασμού σε βάθος δεκαετίας παράλληλα με την έξοδο από την κρίση. Υπολογίζει μέσο ΑΕΠ 3% για την Ελλάδα στη δεκαετία 2011 - 2020 (διπλάσιο των σημερινών προβλέψεων) και δημιουργία 500.000 νέων θέσεων εργασίας.
Όλα τα παραπάνω θα έρθουν, σύμφωνα πάντα με τον ΣΕΒ, εαν δημιουργηθεί ένα περιβάλλον φιλικό προς την επιχειρηματικότητα κι αν εκσυγχρονιστούν και εξορθολογιστούν οι παραδοσιακές ατμομηχανές της οικονομίας της χώρας όπως ο τουρισμός, η γεωργία, η βιομηχανία τροφίμων και το λιανεμπόριο.
"Σε μια χώρα που παρουσιάζεται ως αποβιομηχανοποιημένη, ο συκοφαντημένος τομέας της ευρύτερης βιομηχανίας παραμένει ο παραγωγικός κλάδος με τη μεγαλύτερη συνεισφορά στην ακαθάριστη προστιθέμενη αξία της οικονομίας και με τη μεγαλύτερη απασχόληση. Οι μεγάλες μεταποιητικές μονάδες αποτελούν τους συντριπτικά μεγαλύτερους αιμοδότες σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές" τονίζει η έκθεση.
Η σύσκεψη έγινε παρουσία των Ε. Βενιζέλου, Γ. Ραγκούση, Π. Γερουλάνου, Κ. Σκανδαλίδη, Μ. Χρυσοχοίδη, Η. Μόσιαλου και του προέδρου της Εθνικής Τράπεζας Βασίλη Ράπανου.