ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΠΟ ΠΡΑΣΙΝΗ...ΣΙΕΛ Η ΑΧΑΪΑ ΚΑΙ ΑΝ ΠΕΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΠΛΕ

Με αφορμή τα στοιχεία της δημοσκόπησης της Εταιρείας "DATA R.C"  για το "Αχαϊκό Βαρόμετρο" του Ιουνίου 2011, που δόθηκαν στη δημοσιότητα και καταγράφουν την δυναμική των κομμάτων,των Πολιτικών Αρχηγών, αλλά  και τις μεταβολές της οικονομικής κατάστασης των πολιτών, ο Α' Επιλαχών Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, προχώρησε στην πιο κάτω δήλωση: 

"Σε μία χρονική στιγμή αμφισβήτησης του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος, αγανάκτησης των πολιτών για την οικονομική και εργασιακή ασφυξία και σ' έναν νομό με ιδιαίτερα πολιτικά χαρακτηριστικά εδώ και πολλές δεκαετίες, είναι ανάγκη να υπογραμμίσει κανείς την ανατροπή των δεδομένων στην τοπική πολιτική σκηνή, που καθιστούν πλέον ξεκάθαρα την Αχαία, από γνωστό "πράσινο κάστρο" του ΠΑΣΟΚ σε πεδίο ανοιχτής πλέον αντιπαράθεσης  κομματικών δυνάμεων, χωρίς δεδομένα και παραταξιακές εμμονές και αγκυλώσεις.
Θα μπορούσε να πει κανείς "χαριτολογώντας", ότι η διαφορά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στη μία ποσοστιαία μονάδα σήμερα, μετατρέπει το νομό από "πράσινο" σε..."σιέλ", αφήνοντας πολλά ανοιχτά περιθώρια στην Φιλελεύθερη Παράταξη να επιτύχει την πλήρη ανατροπή των "παραδοσιακών" δεδομένων της περιοχής...μετατρέποντάς την σε "μπλε"!  Μόνο και μόνο η σημαντική έλλειψη συσπείρωσης στον δεξιό χώρο, με σημαντικά ποσοστά ψηφοφόρων της ΝΔ να εμφανίζονται ως σαν να μη  έχουν ακόμα πειστεί  και να μην εμπιστεύονται την παράταξή μας, παλλόμενοι μεταξύ αποχής και κάποιου άλλου αδιευκρίνιστου ακόμα κόμματος σε ένα ποσοστό  του 25% περίπου, θα πρέπει να μας προβληματίσει από τη μία, να μας ωθήσει ωστόσο από την άλλη σε ακόμα μεγαλύτερους συλλογικούς αγώνες, με πειθώ για επιστροφή στην ελπίδα και την θετική απόδοση των πολιτικών μας κατευθύνσεων, με άλλη επιχειρηματολογία, νοοτροπία και διαφορετικές πρακτικές.
Το ότι το ΠΑΣΟΚ  καταρρέει και στην "απόρθητη" Αχαία, δεν σημαίνει πως η ΝΔ κερδίζει, αλλά σίγουρα διάγουμε μία περίοδο που οι πολιτικές ανατροπές είναι δυνατές. Ακόμα και οι αναποφάσιστοι που αγγίζουν το 7% , η οι μη επιθυμούντες να προσέλθουν στις κάλπες που φτάνουν το 21%, αποτελούν πηγή στήριξης της ΝΔ και ευκαιρία περαιτέρω ανοίγματος προς την κοινωνία. Τα δε χαμηλά ποσοστά των δύο μεγάλων κομμάτων (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) είναι απόρροια  της όλης πολιτικής κατάστασης, που εν μέρει αντιμετωπίζεται με όσο το δυνατόν λιγότερη μικροπολιτική, λιγότερο παλαιοκομματικό λόγο, καθώς και πίστη στην αλλαγή όλων εκείνων των στοιχείων που κατέστησαν τη ΝΔ - τουλάχιστον - "γερασμένο" κόμμα. Η ανανέωση  των πολιτικών που ν' απαντούν πρακτικά κι όχι θεωρητικά στα προβλήματα του σήμερα, η ανανέωση σε πρόσωπα που δεν θα θυμίζουν σε τίποτα το "σάπιο" χθες και δεν θα παραπέμπουν σε πολιτικούς "πλουτίσαντες"  και "εξαφανισμένους" μετεκλογικά, είναι δυνατόν να επαναφέρουν την αναγκαία σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ αυτών και του πολίτη, που σήμερα  όχι μόνο δεν υπάρχει, αλλά η παρουσία τους οπουδήποτε "μυρίζει μπαρούτι"!
Τέλος σε ότι αφορά, τις δυσοίωνες προβλέψεις για την οικονομική κατάσταση στην Αχαία, δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια μικρογραφία της χώρας των μνημονίων, με χαμένες τις ελπίδες των πολιτών για άμεση ανάκαμψη και καλυτέρευση της κατάστασης. Ο αγώνας για αλλαγή πλεύσης θα είναι σίγουρα δύσκολος, επίπονος και μακρόχρονος και ο Αντώνης  Σαμαράς έχει αποδείξει πως και τον αγώνα αυτόν μπορεί να σηκώσει στην πλάτη του και το σχέδιο διαθέτει γι' αυτήν  την απαραίτητη επανεκκίνηση της χώρας, της κοινωνίας και της αγοράς".    .