Ένταση στη δίκη για τους «Πυρήνες»

Την αντίδραση συγγενών των καταδικασθέντων για συμμετοχή στην οργάνωση Συνομωσία των Πυρήνων στη Φωτιάς πυροδότησε η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών να απορρίψει τα αιτήματά τους. Οι καταδικασθέντες είχαν ζητήσει να δοθεί ανασταλτικός χαρακτήρας στην έφεσή τους και να αφεθούν ελεύθεροι.


Το δικαστήριο δεν ενέκρινε τα αιτήματα των Παναγιώτη Μασούρα (κάθειρξη 11 χρόνια και 6 μηνών) και Κωνσταντίνας Καρακατσάνη (κάθειρξη 11 ετών). Επιπλέον έδειξε το δρόμο προς τις φυλακές και στους Χάρη Χατζημιχελάκη (ποινή 25ετούς κάθειρξης), Παναγιώτη Αργυρού (25ετή κάθειρξη),Γιώργο Καραγιαννίδη (ποινή κάθειρξης 20 ετών) και Αλέξανδρο Μητρούσια (κάθειρξη 11 ετών ). Εκτός φυλακής έμεινε μόνο ο Μανόλης Γιόσπας η ποινή φυλάκιση (2 ετών και 9 μηνών) του οποίου ανεστάλη επί τριετία.

Συνθήματα και αψιμαχίες


Όλα ξεκίνησαν όταν η μητέρα της Καρακατσάνη προσπάθησε να πλησιάσει προς την αίθουσα διασκέψεων και να μιλήσει στους δικαστές. Η κινητοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων ήταν άμεση με αποτέλεσμα να ακουστούν συνθήματα αποδοκιμασίας μέσα στην αίθουσα. Λίγο αργότερα ο πατέρας της κατηγορουμένης επιχείρησε να μιλήσει στην κόρη του, την ώρα που μεταφερόταν στο κελί της, ωστόσο τον εμπόδισαν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Η κίνηση αυτή επέφερε και πάλι την αντίδραση των 70 παρευρισκομένων οι οποίοι φώναζαν αποδοκιμαστικά συνθήματα. Τελικά οι αστυνομικοί απώθησαν το πλήθος και η ηρεμία μετά από αρκετή ώρα αποκαταστάθηκε.