ΠΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΑ ΠΡΑΣΑ ΜΕ ΤΗ ΜΙΖΑ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΚΑΜΙΝΗ

Σοβαρή υπόθεση διαφθοράς και δωροδοκίας, με πρωταγωνιστές τον διευθυντή και τον πρόεδρο του του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων του δήμου Αθηναίων, ο οποίος ήταν Αντιδήμαρχος εκλεγμένος με τον Καμίνη, αποκαλύφθηκε απο έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Χτες το βράδυ συνελήφθη στην Κηφισιά από αστυνομικούς, που τον είχαν παγιδεύσει, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ο διευθυντής του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων του δήμου για παθητική δωροδοκία κατ΄ εξακολούθηση, παράβαση καθήκοντος, καθώς και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ενώ για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται ο πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων του δήμου Αθηναίων, ο οποίος είναι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος, καθώς και 43χρονος συνεργάτης του. Οι δύο τελευταίοι δεν συνελήφθησαν, διότι οι καταγγελλόμενες πράξεις τους συνέβησαν σε χρόνο εκτός των ορίων του αυτοφώρου.

Σύμφωνα με ανακοινωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, η υπόθεση ήρθε στο φως ύστερα από καταγγελία που έκανε στον δήμαρχο, στις 16 Ιουλίου 2011, 45χρονος γενικός διευθυντής εταιρείας παραγωγής έτοιμων τροφίμων, που τα τελευταία τέσσερα χρόνια προμήθευε το Κέντρο Υποδοχής Αστέγων του δήμου Αθηναίων με έτοιμα φαγητά για τη βραδινή σίτιση των αστέγων του δήμου.

Ο κ. Καμίνης ενημέρωσε αμέσως τον αρχηγό της Αστυνομίας, ο οποίος παρέπεμψε τον 45χρονο στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων και έδωσε εντολή να διερευνηθεί η υπόθεση άμεσα.

Σύμφωνα με την κατάθεση που έδωσε ο 45χρονος, ο διευθυντής του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων ζήτησε από τον ίδιο 10.000 ευρώ, προκειμένου να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης στο μέλλον σχετικά με διαγωνισμούς προμήθειας, αλλά και για να προχωρήσει άμεσα η τακτοποίηση των οφειλών του δήμου προς την εταιρεία του. Για τον ίδιο λόγο, ο 58χρονος κατηγορούμενος, πριν από λίγους μήνες, είχε πάρει από τον καταγγέλοντα, άλλα 7.000 ευρώ.

Ο προμηθευτής τροφίμων, επίσης, κατήγγειλε ότι ο πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων και αντιδήμαρχος, καθώς και ο 43χρονος συνεργάτης του, πριν από λίγες μέρες απαίτησαν από τον ίδιο, ποσοστό 10% επί των προηγούμενων οφειλών του δήμου Αθηναίων προς την εταιρεία του, που ανέρχεται στο ποσό των 406.000 ευρώ, προκειμένου να του αποδεσμεύσουν τα οφειλόμενα χρήματα. Ωστόσο, όπως ανέφερε ο καταγγέλλων, δεν ενέδωσε τότε στις εκβιαστικές απαιτήσεις τους.

Χθες το βράδυ, σε τηλεφωνικό ραντεβού που κλείσθηκε υπό τις οδηγίες αστυνομικών της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, ο 45χρονος προμηθευτής συναντήθηκε με τον διευθυντή του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων σε σημείο δίπλα στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, στο ύψος της Κηφισιάς, όπου του παρέδωσε σε φάκελο το ποσό των 10.000 ευρώ. Αστυνομικοί, που επιτηρούσαν διακριτικά τον χώρο συνάντησης, επενέβησαν και τον συνέλαβαν.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε και για τους άλλους δύο κατηγορούμενους, οδηγείται σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.