Ο Γ ΔΗΜΑΡΑΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ

Στην περιοχή της Αγίας Σοφίας βρέθηκε ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς, ο οποίος, συνοδευόμενος από κλιμάκιο αντιδημάρχων, είχε την ευκαιρία να δει από κοντά την κατάσταση που επικρατεί, να συζητήσει με τους κατοίκους της περιοχής και να διαπιστώσει από κοντά τα προβλήματα της συνοικίας.
Ο κ. Δημαράς και οι αντιδήμαρχοι που διαχειρίζονται τα ζητήματα που αφορούν την εικόνα της πόλης, Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού, Διαχείρισης Μηχανικού Εξοπλισμού και Καθαριότητας Αχιλλέας Γεωργακόπουλος, ), Περιβάλλοντος, Πρασίνου, Έργων Αυτεπιστασίας Γιώργος Σιγαλός, Έργων Βασίλης Λοτσάρης, Πολεοδομικού, και Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού Χρήστος Λέγκας, βρέθηκαν αρχικά στην πλατεία της Αγίας Σοφίας και ενημερώθηκαν για όλα τα προβλήματα που υπάρχουν στη λειτουργία του πεζοδρομημένου τμήματος γύρω από την πλατεία. Οι εκπρόσωποι του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Σοφίας και Αγίου Αλεξίου έθεσαν στον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους το ζήτημα των συνεχών παραβιάσεων από οδηγούς αυτοκινήτων και δικύκλων που εισέρχονται στον πεζόδρομο, καθώς επίσης και ζητήματα που έχουν να κάνουν με την καθαριότητα, τον φωτισμό και τον καλλωπισμό της πλατείας και του πεζόδρομου. Ο Δήμαρχος συζήτησε και με τους καταστηματάρχες και έκανε σαφές το πλαίσιο για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, έτσι ώστε να μην γίνονται αυθαίρετες επεκτάσεις τους και να μην αλλοιώνεται η έννοια του πεζόδρομου, καθως επίσης και με πολίτες που έκαναν τις δικές τους παρατηρήσεις.
Το κλιμάκιο της δημοτικής Αρχης επισκέφθηκε στη συνέχεια το του πρώη πάρκο του Αγίου Αλεξίου, όπου έγινε συζήτηση με τους εκπροσώπους του Συλλόγου για την άμεση αξιοποίηση του χώρου, ενώ έγινε επίσης επίσκεψη στις Εργατικές Κατοικίες του Νέου Δρόμου, όπου διαπιστώθηκε η ανάγκη άμεσων παρεμβάσεων από την πλευρά του Δήμου, ώστε να αναβαθμιστεί η περιοχή η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.
Ο κ. Δημαρας, με αφορμή την επίσκεψη δήλωσε: "Η μάχη μας με την καθημερινότητα είναι διαρκής. Έχουμε θέσει σε προτεραιότητα τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις συνθήκες που επικρατούν στον διευρυμένο Δήμο Πατρέων, από το κέντρο μέχρι τις συνοικίες και τις δημοτικές Ενότητες των τεσσάρων πρώην Δήμων. Είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά την κατάσταση στην Αγία Σοφία, συζητήσαμε με τους κατοίκους και τους εκπροσώπους της περιοχής και καταγράψαμε αρκετά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Τέτοιες επισκέψεις θα είναι στο εξής συνεχείς και θα γίνουν σε όλες τις περιοχές του Δήμου μας, ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στις αναγκαίες παρεμβάσεις για να βελτιώσουμε την εικόνα που σήμερα επικρατεί και την καθημερινότητα των πολιτών".