ΤΣΙΓΚΡΗΣ: ΕΚΛΟΓΕΣ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ

Ο υπ. βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής -με αφορμή τη δραματική κατάσταση στην οικονομία, στην αγορά και στην κοινωνία- έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η κατάσταση στην οικονομία, στην αγορά, στην κοινωνία βρίσκεται σε οριακό σημείο. Το γενικευμένο αδιέξοδο κατέστη και κυβερνητικό αδιέξοδο. Η καθολική κατακραυγή της κοινωνίας απέναντι στην ακολουθούμενη πολιτική, οι εσωκομματικές αντιδράσεις στο ΠΑΣΟΚ και η απειλή της κατάρρευσης έφεραν τον πανικό στην κυβέρνηση.
Η πραγματικά ελπιδοφόρα προοπτική συγκρότησης κυβέρνησης Εθνικής Συνεννόησης, με κύριο σκοπό την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, ναυάγησε με ευθύνη του κυβερνώντος κόμματος.
Επικράτησε η μικροκομματική λογική γαντζώματος στην εξουσία με κάθε τρόπο, αποκαλύπτοντας ότι οι εκκλήσεις για συναίνεση ήταν κενές περιεχόμενου και στόχο είχαν την παραπλάνηση.
Το αποτέλεσμα του πολιτικού αδιεξόδου είναι μια κυβέρνηση αποτελούμενη από στελέχη του ΠΑΣΟΚ σε άλλους ρόλους και ένας πρωθυπουργός που ουσιαστικά είναι όμηρος των αναβαθμισμένων δελφίνων του κόμματός του.
Παρά την επικοινωνιακή εκστρατεία για να πειστεί η κοινή γνώμη ότι η νέα κυβέρνηση σηματοδοτεί μια νέα αρχή, η κοινωνία δεν παραπλανάται.
Με βάση αυτά τα δεδομένα και τα οξυμένα προβλήματα που θα έχει να αντιμετωπίσει, ο βίος και αυτής της κυβέρνησης θα είναι βραχύς, καθώς πολύ σύντομα αποκαλύφθηκε ότι δεν έχει τις προϋποθέσεις να δημιουργήσει κλίμα εμπιστοσύνης στην αγορά και να επαναφέρει την ηρεμία στην κοινωνία.
Απέναντι σε ένα πανικόβλητο ΠΑΣΟΚ, η Νέα Δημοκρατία απέδειξε όλο αυτό το διάστημα ότι αποτελεί δύναμη σταθερότητας και συνέπειας.
Η δική μας γραμμή για εθνική συνεννόηση έχει ουσιαστικό πολιτικό περιεχόμενο καθώς είμαστε έτοιμοι -όταν υπάρχουν οι όροι και οι προϋποθέσεις που είναι προς όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας- να τη στηρίξουμε.
Συνεχίζουμε να πολιτευόμαστε με μοναδικό μας γνώμονα το συμφέρον του τόπου και της κοινωνίας.
Πιστεύουμε ότι πρόβλημα δεν είναι η αλλαγή προσώπων αλλά η αλλαγή πολιτικής.
Υποστηρίζουμε ότι σε αυτές τις συνθήκες η μόνη λύση στο πολιτικό αδιέξοδο της Χώρας είναι η προσφυγή στην λαϊκή ετυμηγορία.
Διεκδικούμε το δικαίωμα να δώσει ο ίδιος ο λαός την εντολή για την πορεία που πρέπει να ακολουθήσει ο Τόπος».