TELEMARKETING ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣΣτην κυβέρνηση φαίνεται πως ζήλεψαν τη δόξα της Δέσποινας Μοιραράκη και άλλων διάσημων τηλεπωλητών. Πώς αλλιώς να εξηγηθεί η ανακοίνωση του Ευ. Βενιζέλου κατά την ακρόαση των μελών του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων πως οι προσφορές για τη δημόσια περιουσία θα παίζουν στο Κανάλι της Βουλής και το Διαδίκτυο; Σύμφωνα με τον υπουργό, οι ενδιαφερόμενοι θα μονογράφουν τις σχετικές συμβάσεις και στη συνέχεια θα υποβάλλουν την οικονομική τους προσφορά, η οποία θα δημοσιοποιείται μέσω του τηλεοπτικού σταθμού και του Διαδικτύου όπου θα τίθενται σε δημοπρασία. Παράλληλα αποκάλυψε ότι ήδη απέστειλε επιστολές στους ομολόγους του, ενημερώνοντάς τους ότι εμείς πουλάμε, εσείς ελάτε να αγοράσετε.

Ο υπουργός χαρακτήρισε την περίπτωση του ΟΠΑΠ «ιδιαίτερα κρίσιμη για τις αποκρατικοποιήσεις» και παρατήρησε ότι η παράταση της άδειας σε συνδυασμό με τη χορήγηση της άδειας για «φρουτάκια» αυξάνουν την αγοραία αξία του οργανισμού. Η παράταση της σύμβασης του αεροδρομίου, η άδεια των Κρατικών Λαχείων και η επίσπευση του διαγωνισμού για τις συχνότητες αποτελούν τους στόχους της κυβέρνησης για τις επόμενες 45 ημέρες. Τα μέλη του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων εγκρίθηκαν από ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ., ΛΑΟΣ, ενώ κατά ψήφισαν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τα λοιπά, ο υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε με ύφος… στρατηγού χθες στη Βουλή, τηρώντας πιστά το δόγμα της στρατιωτικής πειθαρχίας και εισφέροντας καινά «βενιζελικά» δαιμόνια στα κοινοβουλευτικά πράγματα. Το μόνο που δεν είπε -αλλά, κατά πολλούς, εννόησε- είναι ότι η αντιπολίτευση δεν πρέπει να έχει άποψη!

Σε μια σπάνια για υπουργό πρακτική, ο κ. Βενιζέλος προσπάθησε ακόμα και να ασκήσει «βέτο» στην πρόσκληση της ΑΔΕΔΥ και ειδικώς των εφοριακών κατά την ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών φορέων στην επιτροπή που επεξεργάζεται το πολυνομοσχέδιο. Η επιτροπή ωστόσο δεν υπάκουσε στα περί στρατιωτικής πειθαρχίας και έπειτα από διακομματικό αίτημα κάλεσε τους εφοριακούς.

Αίσθηση όμως προκάλεσε και το μίνι επεισόδιο με τον Δ. Παπαδημούλη του ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο ο κ. Βενιζέλος έκανε... μαθήματα για το πώς θα πρέπει να πολιτεύεται. Ακούγοντας τον Δ. Παπαδημούλη να του λέει ότι έχει να ακούσει πολλά και πως ο τρόπος που παρέχονται με απευθείας ανάθεση στην Ιντραλότ 15.000 μηχανήματα τυχερών παιγνίων για τον ΟΠΑΠ μέχρι το 2013 αποτελεί σκάνδαλο, ο κ. Βενιζέλος απάντησε οργισμένος: «Εσείς να δείτε τι θα ακούσετε. Να μάθετε να εκφράζεστε πολιτικά και όχι με υπαινιγμούς».

Σφοδρή επίθεση κατά του πολυνομοσχεδίου εξαπέλυσε μέσω του εισηγητή της, Θ. Καράογλου, η Νέα Δημοκρατία. Η αξιωματική αντιπολίτευση έθεσε θέμα αντισυνταγματικότητας του νομοσχεδίου ειδικά για τα συνταξιοδοτικά αλλά και την είσπραξη φόρων από ιδιώτες. Ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της Ν.Δ. ήταν καταπέλτης και κατά της περαίωσης, λέγοντας ότι η κυβέρνηση υιοθετεί λογική «δώστε και σώστε» για να κλείσει τις μαύρες τρύπες και τελικά κλείνει το μάτι στους φοροφυγάδες. Οσον αφορά τα τυχερά παίγνια, ο κ. Καράογλου επεσήμανε ότι θα επιφέρει νέα, μεγαλύτερα πρόστιμα από την Ε.Ε., ωστόσο ο κ. Βενιζέλος απάντησε ότι έχει... συνεννοηθεί με την Ε.Ε. και δεν θα υπάρξει πρόβλημα.


Γιώργος Λυκουρέντζος(από εφημερίδα Δημοκρατία)