ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΟ

Τις πύλες του Προεδρικού Μεγάρου πέρασαν το πρωί οι αθλήτριες της εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης των γυναικών, ο Σπύρος Γιαννιώτης και η Μαριάννα Λυμπερτά, προκειμένου να δεχθούν τα συγχαρητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, για τις επιτυχίες που σημείωσαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Σανγκάης. Τους συνόδευσαν οι προπονητές τους, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, και ο πρόεδρος της κολυμβητικής ομοσπονδίας, Δημήτρης Διαθεσόπουλος.
«Μας κάνατε χαρούμενους και υπερήφανους, όχι μόνο εμένα, που υπήρξα παλαιός αθλητής, αλλά και όλο τον ελληνικό λαό», τόνισε στους θριαμβευτές της Σανγκάης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. «Στις δύσκολες ημέρες που περνάμε, δώσατε χαρά και ελπίδα, ότι με σκληρή δουλειά, επιμονή και εμμονή στο στόχο, όσο ψηλός κι αν είναι, ο Έλληνας τα καταφέρνει», επισήμανε ο κ. Παπούλιας και πρόσθεσε: «Μακάρι να πετυχαίνετε πάντα τέτοιες νίκες. Εσείς το πιστέψατε, μακάρι να το πιστέψει και ο ελληνικός λαός και θα ξεπεράσουμε την κρίση».
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανανέωσε το ραντεβού με τους αθλητές και τις αθλήτριες του υγρού στίβου για την επόμενη χρονιά, εκφράζοντας την ευχή να επιστρέψουν με ανάλογες διακρίσεις και από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Δεν παρέλειψε δε, απευθυνόμενος στον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, να τον παροτρύνει να ασχοληθεί και να επιλύσει τα προβλήματα των αθλητών και αθλητριών, για τα οποία έδειξε ενήμερος.
«Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για εμάς να βρισκόμαστε εδώ. Ο πρώτος πολίτης της χώρας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ανάλωσε τα νιάτα του στον αθλητισμό και θα πρέπει να τον έχετε ως παράδειγμα. Αυτή η πρωτιά ας είναι το όχημα για μία νέα πορεία της Ελλάδας», τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε και στις υπόλοιπες επιτυχίες της ελληνικής αποστολής στη Σανγκάη.
Ο κ. Κάρολος Παπούλιας συνεχάρη στη συνέχεια έναν-έναν τους αθλητές και τους προπονητές τους ανταλλάσσοντας μερικά λόγια με τον καθένα. Αστειεύτηκε με το ύψος της Χριστίνας Τσουκαλά, είπε στον Γιαννιώτη ότι, παρά το επώνυμό του, δεν είναι από τα Ιωάννινα, όπως ο ίδιος, ενώ έδειξε εντυπωσιασμένος από την Έλενα Κούβδου, η οποία, παρά το νεαρό της ηλικίας της, αναδείχθηκε κορυφαία τερματοφύλακας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.
Ο κ. Παπούλιας απένειμε το μετάλλιο της Ελληνικής Δημοκρατίας στους αθλητές και τους προπονητές, ενώ η αρχηγός της εθνικής γυναικών, Κική Λιόση, του παρέδωσε εκ μέρους όλων ένα λάβαρο της ΚΟΕ με τις υπογραφές των αθλητών/τριών.