ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΠερίπου 2.500 πολίτες της Λευκωσίας συγκεντρώθηκαν απόψε έξω από το προεδρικό μέγαρο και αποδοκίμασαν τον πρόεδρο Χριστόφια, γιατί στη σημερινή μαρτυρία του, ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για την φονική έκρηξη στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς, αποποιήθηκε οποιασδήποτε πολιτικής ή προσωπικής ευθύνης.

Στη διαδήλωση προβλήθηκαν διάφορα ρεπορτάζ τηλεοπτικών σταθμών για την τραγωδία της 11ης Ιουλίου στη ναυτική βάση, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 13 άνθρωποι.

Κύριος ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο πρώην δικαστής στο ΕΔΑΔ και τώρα δικηγόρος μιας από τις οικογένειες των θυμάτων, Λουκής Λουκαίδης, ο οποίος υποστήριξε ότι «οι ψεύτες και οι ανίκανοι δεν δικαιούνται να κυβερνούν την τύχη του ταλαιπωρημένου Κυπριακού λαού».

Αναφερόμενος στη σημερινή μαρτυρία του προέδρου Χριστόφια υποστήριξε ότι «υπήρξε αντιφατικός και ανερμάτιστος». Επίσης, υποστήριξε ότι ο πρόεδρος Χριστόφιας «έχει την αφέλεια να υποτιμά την κρίση του λαού και να ρίχνει τις ευθύνες στους υφισταμένους του».

Για τις 12 Σεπτεμβρίου προγραμματίζεται μεγάλο συλλαλητήριο έξω από το προεδρικό μέγαρο.

Κυβερνητικοί κύκλοι και στελέχη του ΑΚΕΛ υποστηρίζουν ότι οι διαδηλώσεις κατά του προέδρου Χριστόφια «καθοδηγούνται από ακροδεξιά στοιχεία».