Α.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ


Ο βουλευτής Αχαΐας ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος έκανε συγκεκριμένη παρέμβαση στην Κυβέρνηση στα πλαίσια της επιβολής της έκτακτης εισφοράς στα ακίνητα.
«Υποχρέωση όλων μας σήμερα είναι η διάσωση της χώρας από τη χρεωκοπία. Αυτό παλεύουμε εδώ και μήνες και κάνουμε κάθε αναγκαία θυσία για να το πετύχουμε. Όμως όλες οι απαραίτητες μεταβολές και αλλαγές που χρειάζονται για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων πρέπει να γίνουν με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης, ώστε να εμπεδωθεί η κοινωνική αλληλεγγύη προκειμένου να μη διαταραχθεί η κοινωνική συνοχή. Γι΄αυτό πρέπει να φτιάξουμε ένα ουσιαστικό δίχτυ κοινωνικής προστασίας για τους μη προνομιούχους έλληνες, που έχουν πληγεί δυσανάλογα - όπως γνωρίζουμε όλοι - από τα οικονομικά μέτρα. Και μιλάω για τους χαμηλόμισθους, για τους χαμηλοσυνταξιούχους και για τους ανέργους.
Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής αντίληψης ζήτησα από την Κυβέρνηση την εξαίρεση από την έκτακτη εισφορά ακινήτων για τους ανέργους, τους χαμηλοσυνταξιούχους και όλους όσους το εισόδημα δεν υπερβαίνει το αφορολόγητο όριο, με ταυτόχρονη ισοδύναμη προσαύξηση των συντελεστών εισφοράς για τα ακίνητα των περιοχών με υψηλές τιμές ζώνης της δομημένης ακίνητης περιουσίας. Ενώ ζήτησα να προβλεφθούν ειδικές διατάξεις για τους πολύτεκνους και τα άτομα με αναπηρία» δήλωσε ο κ. Τριανταφυλλόπουλος.