Θ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ: ΑΤΕΛΕΣΦΟΡΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Ο υπεύθυνος του Τομέα Οικονομίας και Οικονομικών της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ευρωβουλευτής, Θεόδωρος Σκυλακάκης , έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:


«Τα μέτρα της κυβέρνησης εξακολουθούν να παραμένουν ατελέσφορα και στην πλειοψηφία τους βαθύτατα άδικα κοινωνικά:
·Είναι κοινωνική πρόκληση η μείωση του αφορολόγητου σε βαθμό που να περιλαμβάνει μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα και συνταξιούχους που ζουν κάτω από το επίπεδο της φτώχειας, για να συνεχίσουν να μοιράζονται δεκάδες χιλιάδες συντάξεις και εκατοντάδες χιλιάδες φοροαπαλλαγές σε ψευτοαναπήρους.
·Είναι κοινωνική πρόκληση η μείωση των συντάξεων κατά 20% πάνω από τα 1200 ευρώ, η οποία αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο τους συνταξιούχους του ΙΚΑ, που δούλεψαν 40 χρόνια πληρώνοντας θηριώδεις εισφορές, βγήκαν στη σύνταξη στα 65 και λαμβάνουν συντάξεις λιγότερες από τις εισφορές που έδωσαν και τους προνομιούχους του πολιτικού συστήματος (πολιτικοί, ΔΕΚΟ, "ευγενή - συντεχνιακά ταμεία κ.λπ.), που λαμβάνουν δύο και τρεις συντάξεις που αθροιστικά φτάνουν τα 3.000 και 4.000. Την ίδια στιγμή μάλιστα που η κυβέρνηση μοιράζει πρόωρες συντάξεις σε πενηντάρηδες δημοσίους υπαλλήλους με πρόσθετα πλασματικά έτη που ψήφισε μόλις τον περασμένο Αύγουστο.
·Είναι κοινωνική πρόκληση να θεωρεί η κυβέρνηση ότι το πραγματικά πλεονάζον προσωπικό στο δημόσιο του ενός εκατομμυρίου υπαλλήλων, είναι σήμερα μόλις 3%, την ίδια στιγμή που έχουν χάσει τη δουλειά τους πάνω από 300.000 άνθρωποι στον ιδιωτικό τομέα και το ΔΝΤ προβλέπει ότι του χρόνου θα χάσουν τη δουλειά τους άλλοι 100 χιλιάδες εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα. Όπως επίσης είναι προκλητικό να προωθεί πρόχειρα την εφεδρεία χωρίς αξιολόγηση και καθαρά κριτήρια, με τρόπο πολιτικά αδιαφανή, που οδηγεί χιλιάδες υπαλλήλους σε μια ιδιότυπη ομηρία.
·Είναι κοινωνική πρόκληση να προωθείται μια ακόμα περαίωση που ωφελεί τους φοροφυγάδες και εκβιάζει ανοικτά τους τίμιους επιχειρηματίες, απειλώντας τους με ελέγχους από έναν φοροελεγκτικό μηχανισμό στον οποίο συνεχίζει να ενδημεί η οργανωμένη διαφθορά.
Το χειρότερο όμως είναι ότι τα μέτρα αυτά, ενταγμένα στην τακτική του μαρτυρίου με τις "χίλιες ξυραφιές", με την προχειρότητα που τα διακρίνει, έχουν προκαλέσει την πλήρη διακοπή της νέας ιδιωτικής επιχειρηματικής δραστηριότητας. Ενώ τα ελλείμματα αυξάνονται, η ύφεση βαθαίνει γιατί μειώνονται δραματικά οι ήδη χαμηλές ιδιωτικές επενδύσεις. Η κυβέρνηση, με την σπασμωδικότητα και την έλλειψη σοβαρού σχεδίου και η αντιπολίτευση που τάζει λαγούς με πετραχήλια, ενώ γνωρίζει ότι για πολλά χρόνια όποιοι κυβερνούν αυτή τη χώρα θα είναι αναγκασμένοι να παίρνουν και όχι να δίνουν, στέλνουν το μήνυμα τόσο στην Ευρώπη, όσο και στον ιδιωτικό τομέα (ελληνικό και ξένο), ότι η Ελλάδα δεν έχει ελπίδα, αν δεν απαλλαγεί από την πολιτική νοοτροπία και το σύστημα που μας οδήγησαν εδώ.