ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΗΔΕΝΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΕΧΕΙ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΘΕΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ


Η πρόεδρος του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:


«Η «πολιτική μηδενικών προβλημάτων» με τους γείτονες, του κ. Νταβούτογλου, έχει ήδη εξελιχθεί σε «πολιτική πρόσθετων προβλημάτων».
Ο πυρήνας της είναι η πεμπτουσία της διεθνούς παρανομίας. Αφού, δηλαδή, η Τουρκία παίρνει ως κεκτημένο την κατοχή της Κύπρου και το παράγωγό της, τα κατεχόμενα, ζητάει και τα ρέστα δηλώνοντας ότι παραβιάζονται τα …νόμιμα τους δικαιώματα! Για να «προασπίσει» δε τα δήθεν νόμιμα, προβαίνει σε νέες παρανομίες. Πρόκειται για συμπεριφορά που θα προκαλούσε πιο πολύ κατάπληξη αν δεν κυριαρχούσε η οργή.
Μετά τα γνωστά γεγονότα νοτίως της Κύπρου, που έχουμε καταγγείλει, έχουμε τη νέα «συστοιχία» προκλήσεων που αποτολμώνται και λεκτικώς αφού, με χαρακτηριστική άνεση, δηλώνεται από τον Τούρκο υπουργό Ενέργειας ότι «ορισμένες περιοχές …συμπίπτουν με αυτές της ελληνοκυπριακής διοίκησης»! Παρέλειψε να μας υπενθυμίσει ότι ορισμένες άλλες «συμπίπτουν» με τις ελληνικές.
Η Τουρκία δεν έχει δικαίωμα να καταφεύγει σε παράνομες μεθόδους, καταδικασμένες τόσο από το διεθνές δίκαιο όσο και από την ιστορία. Η ελληνική κυβέρνηση καλείται να κινηθεί τόσο στην Ε.Ε. το ΝΑΤΟ, τον Ο.Η.Ε. και κάθε άλλο πρόσφορο διεθνές Φόρουμ, σε συνεργασία και με την Κύπρο για να καταδικασθεί η πολιτική αυτή».