ΟΡΙΖΕΙ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ ΜΕ ΤΟ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

Κλιμακώνει τις αντιδράσεις η Άγκυρα. Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της γείτονος μετέδωσε ότι η Τουρκία και το ψευδοκράτος της Κύπρου θα ορίσουν τα μεταξύ τους θαλάσσια σύνορα και θα εκδώσουν άδειες για την εξόρυξη φυσικών πόρων.Το ίδιο δίκτυο μετέδωσε ότι τη σχετική συμφωνία ...
υπέγραψαν ο Ταγίπ Ερντογάν και ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Ντερβίς Έρογλου στην Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Νωρίτερα σε συνέντευξη τύπου στη Νέα Υόρκη ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε δηλώσει ότι η εκμετάλλευση υποθαλάσσιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου απο την ελληνοκυπριακή κυβέρνηση και το Ισραήλ αποτελεί «τρέλα». Οταν ρωτήθηκε αν η χώρα του εξετάζει τη λήψη στρατιωτικών μέτρων, απάντησε : «Όχι ακόμη».

Ο κ. Ερντογάν προέβη στις συγκεκριμένες δηλώσεις αφού συναντήθηκε με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

«Η ελληνοκυπριακή κυβέρνηση ενεπλάκη σε μία τρέλα με το Ισραήλ πραγματοποιώντας έρευνες για πετρέλαιο» και φυσικό αέριο, δήλωσε.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας πρόσθεσε ότι οι δραστηριότητες αυτές «σαμποτάρουν» τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην ελληνοκυπριακή και την τουρκοκυπριακή πλευρά για την επανένωση του νησιού.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας σχολίασε: «Η ενέργεια αυτή της Τουρκίας είναι αντίθετη στο Διεθνές Δίκαιο και στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Η εν λόγω "συμφωνία" είναι άκυρη και άνευ περιεχομένου».