ΚΑΣΤΡΟ: ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΣΤΟΝ ΟΗΕ


Ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας Φιντέλ Κάστρο κατηγόρησε τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα ότι είπε «ασυναρτησίες» στην πρόσφατη ομιλία του στον ΟΗΕ και χαρακτήρισε τη δράση του ΝΑΤΟ στη Λιβύη «τερατώδες έγκλημα»....
Ο 85χρονος Κάστρο δημοσίευσε τη γνώμη του σε άρθρο, το πρώτο που υπογράφει από τις αρχές του περασμένου Ιουλίου. Η μακρά απουσία του από την αρθρογραφία είχε προκαλέσει φήμες για νέα επιδείνωση της υγείας του. Οι «στοχασμοί» του, όπως τους αποκαλεί, δημοσιεύθηκαν στο κυβερνητικό website www.cubadebate.cu.

Μαχητικός και με φρασεολογία που θυμίζει την εποχή που μεσουρανούσε, ο Κάστρο κατακεραυνώνει τον Ομπάμα και τις ΗΠΑ, ιδεολογικούς του αντιπάλους και αγαπημένους στόχους της ρητορικής του, για την «πολεμοχαρή και υποκριτική συμπεριφορά» τους.

Αποκαλώντας απαξιωτικά τον Ομπάμα «πρόεδρο των Γιάνκηδων», ο Κάστρο, που κυβέρνησε την Κούβα επί 49 χρόνια προτού παραδώσει, για λόγους υγείας, την εξουσία στον νεότερο αδελφό του Ραούλ, το 2008, γράφει:

«Παρά το επονείδιστο μονοπώλιο των ΜΜΕ και τις φασιστικές μεθόδους των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους για την σύγχυση και την εξαπάτηση της παγκόσμιας κοινής γνώμης, η αντίσταση του λαού αυξάνεται, και αυτό το κατανοεί κανείς από τις συζητήσεις και τις ομιλίες στα Ηνωμένα Εθνη».
Και καταλήγει ο «κομαντάντε Φιντέλ» : «Ποιος καταλαβαίνει αυτές τις ασυναρτησίες του προέδρου των ΗΠΑ ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης; Για παράδειγμα, τί θέση να υιοθετήσουμε για την γενοκτονία του ΝΑΤΟ στη Λιβύη; Θέλει κανείς να θυμούνται ότι υπό την ηγεσία του, η κυβέρνηση της χώρας του στήριξε τα τερατώδη εγκλήματα που διέπραξαν οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ;».