ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΜΑΚΡΙΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ


Σε μήνυμα που απέστειλε στο προεδρείο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς που συνεδριάζει κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη, τονίζει ότι η παγκόσμια οικονομική κρίση καθημερινά γίνεται όλο και πιο εύθραυστη. "Σήμερα, η παγκόσμια οικονομική κατάσταση...
γίνεται όλο και πιο εύθραυστη και το τέλος της κρίσης φαίνεται ακόμα μακριά. Απειλεί τον τραπεζικό τομέα, τη σταθερότητα των ανεπτυγμένων οικονομιών και δυναμιτίζει τις διεθνείς προσπάθειες για την επίτευξη των Στόχων της Χιλιετίας των Ηνωμένων Εθνών" υπογραμμίζει στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Παπανδρέου.
Στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός τάσσεται υπέρ των ριζικών θεσμικών μεταρρυθμίσεων που σταδιακά θα οδηγήσουν σε βαθύτερη δημοσιονομική, οικονομική και πολιτική ένωση και προσθέτει ότι: "χρειαζόμαστε μόνιμους σταθεροποιητικούς μηχανισμούς και νέα χρηματοπιστωτικά εργαλεία για να προωθήσουμε την αλληλεγγύη και την κοινωνική δικαιοσύνη", ενώ ως τέτοια εργαλεία αναφέρει το ευρωομόλογο ή τον Φόρο Χρηματοπιστωτικών Συναλλαγών ο οποίος βρίσκεται στην ατζέντα της ερχόμενης συνάντησης του G20 και εκφράζει την ελπίδα να σημειωθεί κάποια πρόοδος για το θέμα αυτό. "Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι η χρηματοπιστωτική κρίση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αν δεν γίνουν ριζικές αλλαγές στην παγκόσμια οικονομική αρχιτεκτονική και αν δεν υπάρξει ενεργότερη εμπλοκή όλων των μεγάλων διεθνών παιχτών. Μέχρι τώρα, το G20 δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τις απαραίτητες συναινέσεις για να γίνουν συγκεκριμένα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση" υπογραμμίζει ο Γ. Παπανδρέου.