ΤΕΛΕΤΗ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΟ «ΣΗΜΕΙΟ ΜΗΔΕΝ»


Τελετή μνήμης για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στο «Σημείο Μηδέν» του Μανχάταν θα πραγματοποιήσουν σήμερα οι αμερικανικές αρχές παρουσία των Μπαράκ Ομπάμα και Τζορτζ Μπους, ανήμερα της 10ης επετείου από την κατάρρευση των Δίδυμων Πύργων. Οι Αμερικανοί...
αποτίουν φόρο τιμής στα θύματα των επιθέσεων -με εξαιρετικά αυξημένα μέτρα για το φόβο «επετειακού» χτυπήματος.

Οι αμερικανικές αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες σημειώνουν πως δεν υπάρχουν πληροφορίες πως η Αλ Κάιντα μπορεί να σχεδιάζει χτύπημα σε αμερικανικό έδαφος, παρά τα όσα έχουν μέχρι στιγμής ακουστεί.

Η CIA είχε δεχθεί μία πληροφορία πως η Αλ Κάιντα κατάφερε να στείλει τρία μέλη της -δύο από τα οποία, υποτίθεται, με αμερικανική υπηκοότητα- επί αμερικανικού εδάφους, με στόχο να διεξάγουν επίθεση στην Ουάσινγκτον ή τη Νέα Υόρκη.

Μέχρι τα ξημερώματα, δεν υπήρχαν επιπλέον στοιχεία που να στηρίζουν την πληροφορία, όπως ανέφεραν αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής στο Associated Press.

Χθες, στο αεροδρόμιο Ντάλες, κοντά στην Ουάσινγκτον, οι υπηρεσίες ασφαλείας εντόπισαν ένα «ύποπτο αντικείμενο» σε εμπορευματοκιβώτιο.

Αρκετές πύλες εξόδου του αεροδρομίου έκλεισαν, και οι επιβάτες απομακρύνθηκαν. Έπειτα από τέσσερις ώρες, το «ύποπτο κιβώτιο» δεν περιείχε εκρηκτικά.