ΝΤΡΟΠΗ: ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ DVD ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΣΕ GREEKLISH!!!ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ 

Στη μία γκάφα μετά την άλλη υποπέφτει η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου. Στα DVD, που έδωσαν αντί βιβλίων στα σχολεία, το μενού με τα περιεχόμενα είναι γραμμένο στα greeklish! Δείτε το screenshot να μείνετε... kokalo (opos tha elege kai h Anna)...
Ιδού το screenshot από το DVD που μοίρασαν σε Έλληνες μαθητές:

 

Και μετά αναρωτιώμαστε, γιατί οι νέοι δεν έχουν ανεπτυγμένη την Εθνική Συνείδηση και το σπουδαιότερο ΔΕΝ ξέρουν να γράφουν. 

Στο αντίποδα, λέμε εμείς καλοπροαίρετα ότι δεν είναι λάθος της Διαμαντοπούλου (που είναι, γιατί όφειλε να ελέγξει ως υπουργός τι είναι αυτά τα ρημάδια τα DVD και τι περιέχουν) και είναι λάθος των συνεργατών της.

Ερωτάμε, λοιπόν, γιατί δεν καρατόμησε... χθες, τους υπεύθυνους αυτής της αηδίας; Γιατί αηδία είναι να βλέπεις κάποιον να αλλοιώνει τα ΕΠΙΣΗΜΑ βιβλία των μαθητών, που τώρα αποκτούν παιδεία και εθνική συνείδηση.

Κύκλοι του υπουργείου διαρρέουν, όπως πληροφορούμαστε στο planet-greece ό,τι ο λόγος που έγινε αυτό ήταν για να μπορούν να διαβάζουν το "δέντρο των περιεχομένων" οι υπολογιστές !!! Και μάλιστα αυτό το ανέφεραν ως δικαιολογία οι τεχνικοί (πληρώνονται αυτοί οι άνθρωποι!!!!) προς την ηγεσία του υπουργείου!!! Αν είναι δυνατόν!!!

Η επί λέξει απάντησή τους είναι: Επίσημα στα αρχεία ψηφιακών δομών του κράτους χρησιμοποιούνται λατινικοί χαρακτήρες. Όταν χρησιμοποιούνται Ελληνικοί, δημιουργούνται προβλήματα.


http://planet-greece.blogspot.com/2011/09/dvd-greeklish-screenshot.html

1 σχόλια:

Προφανώς έχετε ξεχάσει ότι η κ. υπουργός ΕΘΝΙΚΗΣ Παιδείας και Θρησκευμάτων ως επίτροπος στην Ε.Ε είχε προτείνει την αγγλική γλώσσα ως επίσημη γλώσσα του ελληνικού κράτους.
Ήρθε λοιπόν η ώρα να πραγματοποιήσει το όνειρό της