ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ Η ΑΥΣΤΡΙΑΚΗ ΒΟΥΛΗ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ EFSF ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑΔεν κατάφερε η αυστριακή κυβέρνηση να φέρει εσπευσμένα σε ψήφιση στη Βουλή την κύρωση της συμφωνίας για τον EFSF και την Ελλάδα, καθώς η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή μπλόκαρε το «επείγον» της διαδικασίας, κρίνοντας πως απαιτείται πιο ενδελεχής εξέταση του ζητήματος. Οι...
Βρυξέλλες υπογραμμίζουν τις τελευταίες εβδομάδες σε όλους του τόνους πως θεωρεί την άμεση κύρωση της συμφωνίας απαραίτητη για την εξασφάλιση της σταθερότητας στην Ευρωζώνη, καλώντας τα κράτη-μέλη να την υιοθετήσουν άμεσα.

Την Τετάρτη, η Επιτροπή οικονομικών του αυστριακού κοινοβουλίου αρνήθηκε να εγγράψει στην ημερήσια διάταξη τη συζήτηση της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου.

Η απόφαση χρειαζόταν την έγκριση των δύο τρίτων των βουλευτών -κάτι που η κυβέρνηση δεν διαθέτει. Η ίδια η κύρωση της συμφωνίας όμως απαιτεί απλή πλειοψηφία, την οποία ο κυβερνητικός συνασπισμός έχει εξασφαλισμένη με 108 από τις συνολικά 183 έδρες στη Βουλή.

Εκπρόσωπος του αυστριακού υπουργείου Οικονομικών ανέφερε στο Dow Jones Newswires πως η κυβέρνηση περιμένει η ημερομηνία ψήφισης να οριστεί για «το συντομότερο δυνατόν, στο τέλος του Σεπτεμβρίου ή, το αργότερο, στις αρχές Οκτωβρίου».