ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΒΑΡΙΑΣ ΜΟΡΦΗ ΦΥΜΑΤΙΩΣΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Για κινητές «βόμβες» που μεταδίδουν την νόσο κάνουν λόγο νοσοκομειακοί κύκλοι 
Σε εστία κινδύνου για τους κατοίκους της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής - αντί για παράγοντας προστασίας της υγείας τους - αναδεικνύεται το τελευταίο διάστημα το νοσοκομείο νοσημάτων θώρακος .
Αιτία η αδυναμία του ιδρύματος να διαχειριστεί με ασφάλεια περιστατικά φυματίωσης που φτάνουν στο νοσοκομείο και των οποίων η παραμονή για νοσηλεία κρίνεται αναγκαία.
Σε μια περίοδο όπου ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται στην περιοχή με γεωμετρική πρόοδο, λόγω των τραγικών συνθηκών διαβίωσης των λαθρομεταναστών, το νοσοκομείο στην κυριολεξία «χάνει» ασθενείς  από τους θαλάμους .
Χαρακτηριστικό παράδειγμα το περιστατικό που σημειώθηκε στα μέσα της περασμένης εβδομάδας, όταν μέρα μεσημέρι αλλοδαπός που πάσχει από βαριάς μορφής φυματίωση και του οποίου η νοσηλεία είχε κριθεί κάτι παραπάνω από απαραίτητη, εξαφανίστηκε από το θάλαμο, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός για τον εντοπισμό του.
Παρά τις προσπάθειες δεν κατέστη  δυνατό να βρεθεί και να επιστρέψει στο νοσοκομείο, με αποτέλεσμα όπως λένε νοσοκομειακές πηγές να κυκλοφορεί μέσα στην πόλη μια «βόμβα» μετάδοσης φυματίωσης.
Οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν πως δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, ενώ την ίδια ώρα αναφέρεται ότι το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο καθώς  ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που ζουν στην περιοχή και πάσχουν από φυματίωση  είναι αδύνατον να προσδιοριστεί.
Το τελευταίο διάστημα στο νοσημάτων θώρακος της Πάτρας ο αριθμός των προσφύγων που πάσχουν από φυματίωση και χρίζουν νοσηλείας  παρουσιάζει ραγδαία αύξηση.