Α. ΤΣΙΓΚΡΗΣ: ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΠΑΡΕΛΘΟΝ


Ο υπ. βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής -με αφορμή τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της εταιρίας ερευνών “Κάπα Research”, που δημοσιεύεται σήμερα (30/10) στο “Βήμα της Κυριακής”- έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είναι σαφές, ότι η ελληνική κοινή γνώμη υποδέχεται αρνητικά τις νέες αποφάσεις και με συναισθήματα οργής, φόβου και απαισιοδοξίας.
Παρά τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης, αναδεικνύεται ως γενικευμένο πλέον κοινό αίσθημα των Ελλήνων, ότι δεν διαθέτει ούτε την πιο στοιχειώδη εμπιστοσύνη, όπως βεβαιώνεται και από την κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ στο 14,7%!
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το 58,9% αξιολογεί αρνητικά την απόφαση της Συνόδου Κορυφής για την ελληνική οικονομική κρίση, έναντι του 35,7% που απάντησε θετικά, ενώ μόλις το 35,2% δηλώνει ότι θα ψήφιζε “υπέρ” της νέας δανειακής σύμβασης αν γινόταν δημοψήφισμα.
Χωρίς αμφιβολία, το κύριο εύρημα που προκύπτει είναι ότι η κυβέρνηση έχει χάσει οριστικά την εμπιστοσύνη των πολιτών. Δεν μπορεί πλέον να διαχειριστεί τις τύχες της χώρας σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο όπου διακύβευμα είναι η ίδια η επιβίωση της Ελλάδας.
Οι αλήθειες αυτές κλονίζουν άλλωστε πρώτα απ’ όλα τους ίδιους τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι το εγκαταλείπουν μαζικά, με αποτέλεσμα να καταρρέει πλέον στο 14,7% της πρόθεσης ψήφου.
Ακόμα χαμηλότερα δηλαδή και από το 16,5% που είχε καταγραφεί στην προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας το φετινό Ιούλιο, μέσα στην αναταραχή που επικρατούσε τότε με την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος.
Για τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας, αυτή η κυβέρνηση είναι ήδη παρελθόν, ένα παρελθόν καταστροφικό και εφιαλτικό για την Ελλάδα και τους Έλληνες…».