ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΛΙΒΕΡΙΑ


Ανοίγουν σήμερα οι κάλπες στη Λιβερία και οι κάτοικοι καλούνται να εκλέξουν πρόεδρο, βουλευτές και γερουσιαστές σε μια τριπλή εκλογική αναμέτρηση που θεωρείται σημαντική για την ειρήνη στη χώρα, μετά από οχτώ χρόνια εμφυλίου...
πολέμου.

Δεκαέξι είναι οι υποψήφιοι για την προεδρία με δύο επικρατέστερους: την 72χρονη απερχόμενη πρόεδρο Έλεν Τζόνσον Σίρλιφ για το Κόμμα της Ενότητας, η οποία τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης και ο βασικός της αντίπαλος ο70χρονος Γουίνστον Τάμπμαν του κόμματος Κογκρέσο για τη Δημοκρατική Αλλαγή.

Ο Τάμπμαν επέκρινε το γεγονός ότι η Σίρλιφ τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης, τονίζοντας πως πρόκειται για μια αποφασιστική στήριξη πριν τις εκλογές.

Τα εκλογικά τμήματα θα παραμείνουν ανοιχτά από τις 8:00-18:00 τοπική ώρα και 1,8 εκατομμύρια θα προσέλθουν στις κάλπες. Οι ψηφοφόροι θα ανανεώσουν το κοινοβούλιο (73 έδρες) και τη μισή Γερουσία (15 από τις 30 έδρες).

Η λιβεριανή αστυνομία καθώς και οι δυνάμεις των Ηνωμένων Εθνών για της Λιβερία (Minul-περίπου 8.000 άντρες) έχουν αναπτυχθεί σε όλη τη χώρα για να αποφευχθούν τα βίαια επεισόδια.