Η ΜΙΚΡΟΨΥΧΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ


Ο Άρης στην κεντρική πλατεία της Λαμίας πριν από 77 χρόνια
Έχουμε γράψει κι άλλη φορά ότι ενώ  κόσμος καίγεται το ΚΚΕ,  ασχολείται ακόμη με το αν ο Ζαχαριάδης ήταν καλός κομμουνιστής, ή αν ο Αρης Βελουχιώτης έκανε ή όχι  σωστά που δεν υπέγραψε τη Βάρκιζα. Αυτά ενώ πλησιάζει νέα… Βάρκιζα, της πλήρους παράδοσης της χώρας στους ξένους δανειστές μας.
Θα μου πείτε κι εσύ γιατί ασχολείσαι μαζί τους;
Δεν άντεξα να μην  ασχοληθώ όταν διάβασα την εξής σημερινή είδηση
Και η κ. Παπαρήγα ύστερα από 77 χρόνια
Εκδήλωση για την επίσημη πολιτική αποκατάσταση του ηγετικού του ΕΛΑΣ, Αρη Βελουχιώτη, πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Λαού της Λαμίας.
Εκατοντάδες μέλη και στελέχη του ΚΚΕ από την ευρύτερη περιοχή έδωσαν το «παρών» στην πολιτική αυτή εκδήλωση, ενώ, μεταξύ αυτών ήταν και η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.
Ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης Τηλέμαχος Δημουλάς ανέγνωσε την απόφαση της πανελλαδικής συνδιάσκεψης του ΚΚΕ με θέμα την πολιτική αποκατάσταση του Άρη Βελουχιώτη σύμφωνα με την οποία δικαιώνεται πλέον ο πρώτος καπετάνιος του ΕΛΑΣ για τη θέση του που είχε πάρει για τη συμφωνία της Βάρκιζας και τη διαφωνία που είχε εκφράσει.
Σημείωσε ωστόσο, πως «η διαφωνία του Αρη με τη Συμφωνία της Βάρκιζας δε δικαιώνει τη στάση του απέναντι στη συλλογική θέση του Κόμματος και την παραβίαση από αυτόν της κομματικής πειθαρχίας [..] «η στάση του αυτή, που αποτέλεσε ρήξη με τη θεμελιώδη αρχή του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού, δεν καθιστά δυνατή τη μετά θάνατο αποκατάσταση και της κομματικής του ιδιότητας».
Πληροφορώ τους άσχετους ότι “δημοκρατικός συγκεντρωτισμός” σε κόμμα – πρωτοπορία του προλεταριάτου, όπως το ΚΚΕ, είναι η πλήρης υποταγή κάθε αντίθετης άποψης στις αποφάσεις των ανωτέρων οργάνων, δηλαδή της Κεντρικής Επιτροπής για την οποία αποφασίζει το Πολιτικό Γραφείο, για το οποίο αποφασίζει ο Γενικός Γραμματέας, που ήταν τότε ο …. Ιωσήφ Στάλιν.
Έλεος βρε σύντροφοι. Τέτοια μικροψυχία; Τι θα σας πείραζε να κάνατε τον άνθρωπο μέλος του ΚΚΕ έστω και μετά θάνατον ;
Αδέξιος Δεξιός