ΕΔΩΣΑΝ ΤΗ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

Εδωσαν τη συγκατάθεση, «πέφτουν» οι υπογραφές
Το πρόγευμα του deal που θα αλλάξει το επίπεδο του Παναθηναϊκού υπογράφουν σε λίγη ώρα οι δικηγόροι του Γιάννη Βαρδινογιάννη και του Σουλτάν Αλ Σαούντ!
Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ και ο πρίγκιπας ενημερώθηκαν πλήρως για όλα τα νέα δεδομένα (χθες μεταφράστηκε και παραδόθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών το πρωτότυπο πληρεξούσιο) του M.o.U., έδωσαν αμέσως τη συγκατάθεσή τους και το σημερινό ραντεβού αναμένεται να είναι το πιο... σύντομο, αλλά και το πιο ουσιαστικό από το ξεκίνημα των διαπραγματεύσεων! Το «αύριο», πέρα από τον έλεγχο στα λογιστικά της ΠΑΕ και την «παρέλαση» των υποψηφίων να στελεχώσουν την καινούργια τάξη πραγμάτων, σε όλα τα πόστα, περιλαμβάνει και το σενάριο της επένδυσης του Αλ Σαούντ και των συνεργατών του και στην ομάδα του μπάσκετ, όπως αποκάλυψε χθες ο Βλάσης Τσάκας, εκπρόσωπος του πρίγκιπα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Novasport FM 94,6».
«Θέλουμε και το μπάσκετ! Στο τιμ των επενδυτών που ενδιαφέρεται για τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό και για άλλες δουλειές στη χώρα μας υπάρχει και μπασκετάνθρωπος, έτοιμος να κάνει προσφορά και για τις μετοχές της ΚΑΕ! Αλλωστε, στον Βοτανικό θέλουμε μια ολοκληρωμένη Παναθηναϊκή Πολιτεία, κάτι που προϋποθέτει και την κατασκευή γηπέδου μπάσκετ». Με υπογεγραμμένο το M.o.U. και τα βιβλία της ΠΑΕ να περνάνε στα χέρια των ανθρώπων του Σαουδάραβα, θα αρχίσει και η αντίστροφη μέτρηση για τον ερχομό του Σουλτάν στην Αθήνα.
Ξεκάθαρη εικόνα
Το ταξίδι προσδιορίζεται για την ερχόμενη εβδομάδα, όταν θα έχει σχηματιστεί ξεκάθαρη εικόνα για τα οικονομικά του συλλόγου και θα απομένουν τα τυπικά για να μεταβιβαστεί και επίσημα το 54,7% της ΠΑΕ! Αν όλα κυλήσουν ομαλά, ο Αλ Σαούντ θα μείνει στη χώρα μας για τέσσερις ημέρες και θα είναι παρών στο ντέρμπι της επόμενης Κυριακής με την ΑΕΚ. Οπως έγινε γνωστό, το περιθώριο των 20 ημερών που ζήτησε η πλευρά του πρίγκιπα θα μείνει στα... χαρτιά, αφού ο έλεγχος είναι δυνατόν να ολοκληρωθεί σε 7-10 εργάσιμες ημέρες.
Η όποια καθυστέρηση υπάρξει στη συνέχεια μέχρι να πιάσει ο πρίγκιπας τα ηνία στα χέρια του και να ασκήσει διοίκηση θα αφορά στην αλλαγή του νόμου! Είναι απαραίτητο να τελειώσει η διαδικασία για να μη μεσολαβήσει «παρέμβαση» της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, πριν από την τροποποίηση του σχετικού άρθρου...
Παράλληλα με τον έλεγχο στην ΠΑΕ θα γίνουν και επαφές με τους άλλους βασικούς μετόχους, με σκοπό να διερευνηθούν οι προθέσεις τους για την επικείμενη απόφαση αύξησης ΜΚ... Η πλευρά του πρίγκιπα επιθυμεί να μη συμμετάσχει κανείς για να καλυφθεί το συντομότερο δυνατόν το ποσό των 70 εκατ. ευρώ (αρχίζοντας με τα 15 εκατ. ευρώ, όπως προβλέπει το M.o.U.) μέσω επανειλημμένων αυξήσεων και αργότερα να ξεκαθαριστεί το εάν και ποιοι θα μείνουν στην ομάδα των μετόχων...
ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΑΡΕΣΚΟΣ