ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ν. ΑΧΑΪΑΣ


Το συνδικάτο μας με απόφαση Γενικής Συνέλευσης, που πραγματοποιήθηκε τη Κυριακή 9/10, καταγγέλλει την στάση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. στο Ε.Κ.Π. (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΕΑΜ) που αρνήθηκε να εντάξει το συνδικάτο μας στη δύναμη του Εργατικού Κέντρου Πάτρας.
Οι δυνάμεις αυτές πήραν πάλι ξεκάθαρη θέση απέναντι στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, φέρνοντας την δικαιολογία ότι το συνδικάτο μας καλύπτει πολλές ειδικότητες και ότι υπάρχουν ήδη σωματεία που μπορούν να τις καλύψουν. Οι δικαιολογίες αυτές αναδεικνύουν για άλλη μια φορά το γεγονός ότι οι δυνάμεις αυτές δεν θέλουν τους εργαζόμενους οργανωμένους στα συνδικάτα τους, σε κατεύθυνση που να αντιπαλεύει τη στρατηγική του κεφαλαίου πανελλαδικά, και στη περιοχή μας. Θέλουν τους εργαζόμενους στη καλύτερη περίπτωση διασπασμένους σε πολλά μικρά σωματεία-ειδικότητες που θα είναι αδύναμοι να οργανωθούν για να απαντήσουν στην επίθεση της εργοδοσίας.
Η συμβιβασμένη πλειοψηφία του Ε.Κ.Π. δε λέει ούτε λέξη για τα σωματεία σφραγίδες που έχει στη δύναμή του, που όχι μόνο δεν στηρίζουν τους εργαζόμενους αλλά πολύ περισσότερο είναι εργαλεία της εργοδοσίας και υπηρετούν τα συμφέροντά της. Δε λέει λέξη γιατί αυτός είναι ο προσανατολισμός της. Υπηρετεί την πολιτική της Ε.Ε. που προωθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ, του ΛΑΟΣ, του κόμματος της Μπακογιάννη και των άλλων κομμάτων του ευρωμονόδρομου. Γι’ αυτό δεν θέλει με τίποτα να ενταχθεί στη δύναμή του το ταξικό συνδικάτο των εργαζομένων στο εμπόριο και τις υπηρεσίες Ν. Αχαΐας.
Η ίδρυση του  κλαδικού μας συνδικάτου είναι βήμα θετικό μιας και θα αμβλύνει το συντεχνιασμό, και θα εμποδίσει την προσκόλληση των εργαζομένων στο επιμέρους, στο τοπικό πρόβλημα, που αναπόφευκτα οδηγεί στην αδρανοποίηση των σωματείων.  Η μέχρι τώρα δράση του συνδικάτου μας αποτελεί στήριγμα για τους εργαζόμενους στον κλάδο του Εμπορίου και της Παροχής Υπηρεσιών, σε όλο τον νομό Αχαΐας. Το γεγονός αυτό φαίνεται τόσο από τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στις διαδικασίες  του, όσο και από την όλο και αυξανόμενη αποτελεσματικότητα σε ζητήματα που αφορούν την διεκδίκηση των εργασιακών δικαιωμάτων τους.
Οι δυνάμεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ , ΣΕΑΜ στο εργατικό κέντρο Πάτρας  χτυπάνε συνειδητά το εργαλείο που έχουμε στα χέρια μας για να απαντήσουμε στην οργανωμένη επίθεση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Εμείς δεν θα τους αφήσουμε. Θα τους πολεμήσουμε με όλα τα μέσα απαιτώντας άμεσα την εγγραφή του συνδικάτου στα μητρώα του Ε.Κ.Π.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, να βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα, να απομονώσουν τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, να στηριχτούν τα ταξικά σωματεία, στο ΠΑΜΕ.
Η Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου