ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΞΑΝΑ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ Η.ΔΙ.Κ.Α Α.Ε.


ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΤΥΠΗΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΚΑΜΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ – ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ – ΚΑΜΙΑ ΧΑΜΕΝΗ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ Η ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΗΣ Η.ΔΙ.Κ.Α Α.Ε. ΜΕ ΤΗΝ ΚτΠ Α.Ε.

Σε απεργία διαρκείας και κατάληψη προχώρησαν και πάλι από τις 7-10-2011 οι εργαζόμενοι στην Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε. –στον οργανισμό πληροφορικής των Κοινωνικών Ασφαλίσεων και της Υγείας.
Με την νομοθετική ρύθμιση για την εργασιακή εφεδρεία που εισάγει η κυβέρνηση ο οργανισμός υποχρεώνεται να συγχωνευτεί και να κλείσει μέχρι το τέλος Νοεμβρίου και οι εργαζόμενοι απολύονται άμεσα στην συντριπτική τους πλειοψηφία. Μετά από 42 χρόνια προσφοράς στις κοινωνικές υπηρεσίες οργανισμός και εργαζόμενοι πετιούνται σαν στημένες λεμονόκουπες.
Η απόφαση για εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας, που σφαγιάζει τις θέσεις εργασίας και οδηγεί στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους, θα δώσει την χαριστική βολή και στην πληροφορική των κοινωνικών ασφαλίσεων.
Έτσι η κυβέρνηση ανοίγει τον δρόμο για την εκχώρηση της πληροφορικής των Κοινωνικών Ασφαλίσεων στον ιδιωτικό τομέα, μέσα από την πρόσφατα νομοθετημένη συγχώνευση της με την ΚτΠ Α.Ε.
Μετά την καρατόμηση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων το περασμένο καλοκαίρι, μετά το πετσόκομμα των συντάξεων με την νέα επιβολή ειδικής εισφοράς, τώρα η διάλυση της Η.ΔΙ.Κ.Α. –του φορέα πληροφορικής των Κοινωνικών Ασφαλίσεων και της Υγείας- αποτελεί ένα ακόμα πλήγμα στην Κοινωνική Ασφάλιση κατ’ επιταγή της πολιτικής του μνημονίου.
Η Η.ΔΙ.Κ.Α. έχει αναλάβει και εκτελεί σημαντικά έργα εθνικής εμβέλειας. Εκτός από τον Α.Μ.Κ.Α., στην Η.ΔΙ.Κ.Α. αναπτύχθηκε και λειτουργεί η εκκαθάριση συνταγών φαρμάκων, η Ηλεκτρονική Συνταγογράφιση, το EESSI, τα ενοποιημένα λογιστήρια των ασφαλιστικών οργανισμών, το Ενιαίο Μητρώο Συντάξεων. Μαζί με τα συστήματα πληρωμών όλων των συντάξεων (ΙΚΑ-ΟΓΑ κλπ) που αφορούν 2.500.000 συνταξιούχους, τα συστήματα μισθοδοσίας για 200.000 υπαλλήλους σε υπουργεία και ΝΠΔΔ, τα συστήματα εσόδων – ασφάλισης των ασφαλιστικών οργανισμών και το πληροφοριακό σύστημα των νοσοκομείων, η Η.ΔΙ.Κ.Α. σήμερα δέχεται συνεχώς αιτήματα για νέες εγκαταστάσεις των εφαρμογών της από τους φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης και τα Νοσοκομεία.
Οι εργαζόμενοι στην Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε. δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την διάλυση της πληροφορικής της Κοινωνικής Ασφάλισης και της Υγείας.
Γι’ αυτό θα αγωνιστούμε για την κατάργηση της νομοθετικής ρύθμισης που συγχωνεύει την Η.ΔΙ.Κ.Α. με την ΚτΠ και θα υπερασπιστούμε τα εργασιακά μας δικαιώματα.
Γι’ αυτό θα παλέψουμε αποφασιστικά για να αποτρέψουμε την εφαρμογή του θεσμού της εργασιακής εφεδρείας και θα υπερασπιστούμε όλες τις θέσεις εργασίας.

Για το Δ.Σ. του Σωματείου Προσωπικού Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΤΣΟΥΚΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΥΘΙΝΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ