ΣΟΚ!Ο Θ. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΑΚΕ-ΔΕΗ!!!!Μετά από 28-χρόνια ένταξη μου  σε κομματικό σχηματισμό, ήρθε η στιγμή να αποχωρήσω της κομματικής ένταξης για λόγους διαμαρτυρίας.
Μια διαμαρτυρία που δεν πηγάζει από διαφωνία στην χάραξη της πολιτικής γραμμής αλλά στην ανοχή που δείχνει στο να επιβάλλει τη λύτρωση της Ελλάδος από την οικονομικά εθελοδουλική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Σ΄ αυτά τα χρόνια της ενασχόλησής μου, ουδέποτε πρόδωσα την παράταξη, υπηρέτησα με πάθος τον οποιοδήποτε αρχηγό της, χωρίς ποτέ να διεκδικήσω αξιώματα ή οφίτσια κατά την άνοδό της στην εξουσία.
Δεν το μετάνιωσα  ποτέ.
Άλλωστε τις χρωστάω πάρα πολλά.
Μου έμαθε καταρχήν να σκέπτομαι και να πράττω πολιτικά, μου έδωσε την ελευθερία γνώμης και στάσεις, την οποία πιθανόν σε άλλους χώρους να μην είχα αυτή τη δυνατότητα.
Σήμερα, μπροστά σ’ αυτή τη Γενοκτονία που συντελεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στους Έλληνες, θα την ήθελα πιο αποτελεσματική.
Να μην εκφράζει μόνο και μόνο την έντονη διαφωνία της στις πολιτικές της κυβέρνησης, αλλά να την οδηγήσει σε ΕΚΛΟΓΕΣ, που δυστυχώς δεν της επιβάλει.
Επειδή για μένα η ανοχή είναι και συνενοχή, επέλεξα να καταθέσω την κομματική μου ταυτότητα και να ζητήσω τη διαγραφή μου από τη Νέα Δημοκρατία. Παραμένω ανένταχτος στο χώρο της κεντροδεξιάς και μέλος της ΔΑΚΕ. 
Για την απόφασή μου αυτή αποτέλεσε, το Πολυνομοσχέδιο για το νέο Μισθολόγιο=Πινολόγειο και την εργασιακή εφεδρεία που κατέθεσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο εντάσσει και τη ΔΕΗ.
Ένα νομοσχέδιο που εξαφανίζει την μεσαία οικονομικά τάξη και οδηγεί μαθηματικά στη χρεωκοπία και τους Έλληνες Και την Ελλάδα.
Η ανατροπή αυτής της πολιτικής δεν μπορεί να γίνει μέσο της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, αλλά μέσο της εκλογικής ετυμηγορίας.
Η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας έχει δυστυχώς επιλέξει, την κοινοβουλευτική διαμαρτυρία, αφήνοντας έτσι την κυβερνητική «πλειοψηφία» να ασελγή στη κάθε Ελληνική Οικογένεια.
Προσωπικά δεν θα συναινέσω. Για αυτό και αντιδρώ.
Ελπίζω ο Αντ. Σαμαράς να ξεσηκώσει το λαό και να ανατρέψει την κυβέρνηση σήμερα.
Για να έχει Ελπίδα να κυβερνήσει και να σώσει, ότι περισωθεί από την Ελλάδα και τους Έλληνες.
Διαφορετικά θα αποτελέσει τον δεύτερο πρόεδρο της Ν.Δ. που θα κατέλθει σε εθνικές εκλογές και δεν θα βρεθεί στο θώκο του πρωθυπουργού.
Προσωπικά το απεύχομαι.
Άλλωστε ιδεολογικά ανήκω στον Κοινωνικό Φιλελευθερισμό, που εκφράζει σήμερα ο Σαμαράς.      

Με εκτίμηση
Θ. Κανελλόπουλος
Μέλος ΔΑΚΕ/ΔΕΗ
6932637029