ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΝΔΡΕΑ ΤΖΟΥΡΑΜΑΝΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο για άλλη μια φορά συζητήθηκε το μείζον θέμα της Ξερόλακκας. Ο Δημοτικός σύμβουλος κ. Ανδρέας Τζουραμάνης αρχικά καταδίκασε απερίφραστα το κακόγουστο αστείο με την τοποθέτηση ενός φέρετρου στο τραπέζι του Δημοτικού Συμβουλίου που τοποθέτησαν οι κάτοικοι της περιοχής Ξερόλακκας θέλοντας με αυτό τον τρόπο να καταδείξουν με ακραίο τρόπο το οξύ πρόβλημα.
Συνεχίζοντας την τοποθέτησή του ο επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Πάτρας κ. Ανδρέας Τζουραμάνης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι για άλλη μια φορά είμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Οι κάτοικοι να προσέρχονται στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, η δημοτική αρχή να λέει τα δικά της, οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης να επαναλαμβάνουν άλλη μια φορά τα ίδια πράγματα και το αποτέλεσμα κάθε φορά να παραμένει το ίδιο.
Για να αρθεί το αδιέξοδο ο κ. Τζουραμάνης πρότεινε να μην φύγει ούτε ένας Δημοτικός Σύμβουλος από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου αν δεν αποφασιστεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τις ενέργειες που πρέπει να ακολουθηθούν.
Αίσθηση προκάλεσε η δεύτερη πρόταση του νεαρού Δημοτικού Συμβούλου ο οποίος απευθυνόμενος προς τον κ. Δήμαρχο ζήτησε να εκφράσει τη ρητή ηθική του δέσμευση για παραίτηση από τη θέση του Δημάρχου Πατρέων, αν δεν υλοποιηθεί το δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα ενεργειών που θα έχει προαποφασιστεί και ψηφιστεί στη συνεδρίαση.
Τέλος κατήγγειλε την αποχώρηση από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου των παρατάξεων του κ. Κατσικόπουλου και κ. Χριστόπουλου υπενθυμίζοντας ότι ο μεν πρώτος ήταν αυτός που πρότεινε τη δημιουργία νέου μικρού κυττάρου στην περιοχή της Ξερόλακκας, ο δε δεύτερος πρότεινε να μεταφερθούν οπουδήποτε τα σκουπίδια εκτός Πατρών μη λέγοντας όμως στον Πατραϊκό λαό πόσο θα πληρώνει γι’ αυτή την μεταφορά των σκουπιδιών. “Δεν μπορούν τώρα να εμφανίζονται ως τιμητές των πάντων!”, ανέφερε με έμφαση.
Αναρωτήθηκε γιατί τρεις άνδρες ο κ. Δημαράς, ο κ. Κατσικόπουλος και ο κ. Χριστόπουλος δεν μπορούν να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να ομονοήσουν σε δύο απλά πράγματα  ώστε να λυθεί επιτέλους αυτό το τεράστιο πρόβλημα για την πόλη.
Αύριο κιόλας, πρότεινε να τηλεφωνήσει ο ίδιος προσωπικά ο δήμαρχος στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, να τους καλέσει στο ίδιο τραπέζι ώστε να μπει ένα τέλος σε αυτή την κατάσταση. Ο κ. Τζουραμάνης έκλεισε την τοποθέτησή του λέγοντας στον κ. Δήμαρχο ότι ο ηγέτης που δεν μπορεί να συνθέσει και να συγχωρεί δεν μπορεί να είναι ηγέτης και οφείλει να παραιτηθεί ώστε να διευκολυνθεί η πόλη, χειροκροτούμενος από τους δημότες που παρακολουθούσαν την εξέλιξη της συνεδρίασης.


Με τιμή


Ανδρέας Τζουραμάνης
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πατρέων
Επικεφαλής “Πρωτοβουλία Πάτρας”