ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ: ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΗΣΤΕΣ-ΒΙΑΣΤΕΣ


Στη δημοσιότητα έδωσε η αστυνομία τις φωτογραφίες των πέντε φερόμενων ως αδίστακτων ληστών και βιαστών που είχαν σκορπίσει σε όλα τα νότια προάστια της Αθήνας τον τρόμο και το φόβο. Σύμφωνα λοιπόν με την αστυνομία αυτοί είναι τα κτήνη που είχαν βιάσει τη γυναίκα μπροστά στα μάτια του συζύγου της και των ανήλικων παιδιών στην περιοχή της Γλυφάδας.
Πρόκειται για την άγρια ομάδα αλλοδαπών που το τελευταίο διάστημα είχαν εισβάλει σε δεκάδες σπίτια τα οποία λήστευαν, αλλά δεν έμεναν μόνο σε αυτό, καθώς σε πολλές περιπτώσεις κακοποιούσαν με πρωτοφανή αγριότητα τα θύματά τους.
Αυτό που προκαλεί σοκ είναι πώς ένας εκ των φερόμενων δραστών είναι μόλις 15 χρονών, ένα μικρό παιδί δηλαδή που σύμφωνα με την αστυνομία έχει διαπράξει ειδεχθή εγκλήματα. Και δεν είναι ο μοναδικός, καθώς και οι υπόλοιποι συλληφθέντες δεν ξεπερνούν σε ηλικία τα 24χρόνια.
Αυτά είναι τα στοιχεία τους και οι σοκαριστικές τους ηλικίες
Αλέξανδρο ΠΕΠΑ του Δημητερ και της Βαλεντίνα, γεν το 1990 στην Αλβανία, κάτοικο Νέου Κόσμου
Ερμιρ ΜΕΤΑ του Μπιλπιλ και της Βέρα, γεν. το 1991 στην Αλβανία, κάτοικο Παγκρατίου
Ερβιστ ΜΕΤΑ του Μπιλπιλ και της Βέρα, γεν. το 1996 στην Αλβανία, κάτοικο Παγκρατίου
Ενεα ΠΑΝΟ του Αντον και της Μαρία, γεν. το 1987 στην Αλβανία, κάτοικο Νέου Κόσμου
Σωκράτη ΜΕΝΙΚΟ του Jorgjl και της Anaca, γεν. το 1989 στην Αλβανία, κάτοικος Νέου Κόσμου
16χρονη, Ελληνίδα, κάτοικο Αθηνών.
Όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα στοιχεία, δεν δρούσαν όλοι μαζί, αλλά ανά ομάδες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, και είχαν στόχους κυρίως τα νότια προάστια (Γλυφάδα, Ηλιούπολη, Άλιμο, Αργυρούπολη, Κορωπί, Παλαιό Φάληρο, Βούλα), ενώ εξιχνιάσθηκαν ληστείες σε σπίτια από μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης στου Παπάγου και στην Αγία Παρασκευή. Σε μία περίπτωση είχαν μπει σε ένα κοσμηματοπωλείο στην περιοχή της Ηλιούπολης και αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας 80.000 ευρώ.
Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, αλλοδαποί κυρίως, από την Αλβανία δρούσαν εδώ και ένα εξάμηνο περίπου, έμπαιναν σε σπίτια πολιτών, βραδινές ή πρώτες πρωινές ώρες, είτε από ανασφάλιστες μπαλκονόπορτες και κυρίες εισόδους είτε παραβιάζοντας αυτές, και αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικά - ηλεκτρικά είδη και φυσικά τα αυτοκίνητα των θυμάτων συνολικά 14 σε αριθμό.
Από τα μέχρι τώρα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας έχουν εξιχνιασθεί είκοσι τρεις (23) ένοπλες ληστείες, με τη χρήση Καλάσνικοφ, πιστολιών ή/και μαχαιριών, που αφορούν έξι (6) ληστείες στη Γλυφάδα, πέντε (5) ληστείες στον Άλιμο, τρεις (3) ληστείες στην Ηλιούπολη, μία (1) ληστεία στον Άγιο Δημήτριο, μια (1) ληστεία στη Βούλα, μία (1) ληστεία στην Αργυρούπολη, μία (1) ληστεία στο Κορωπί, τρεις (3) ληστείες στο Παλαιό Φάληρο, μία (1) ληστεία στου Παπάγου, μία (1) ληστεία στην Αγία Παρασκευή
Συνολικά έχουν συλληφθεί έξι (6) άτομα, ενώ αναζητούνται άλλοι δύο, άγνωστοι μέχρι στιγμής. Από τους συλληφθέντες, οι πέντε (5) είναι νεαροί άνδρες αλβανικής καταγωγής και η έκτη, είναι μία δεκαεξάχρονη (16η) κοπέλα, ελληνικής καταγωγής.