Α. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΕΣΠΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ


Ο βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την οριστική έγκριση από την Περιφέρεια Δ. Ελλάδος του έργου του Δήμου Ερυμάνθου «Αποχέτευση Φαρρών – Ωλενίας προς Φαρρές», με προϋπολογισμό 1,5 εκ. ευρώ το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το Ε.Σ.Π.Α.
Σε δηλώσεις του ο κ. Τριανταφυλλόπουλος τόνισε ότι «το έργο αυτό που με επιτυχία υποστήριξε ο Δήμος Ερυμάνθου έχει μεγάλη σημασία, τόσο για την ποιότητα ζωής των κατοίκων των κοινοτήτων του Δήμου Ερυμάνθειας όσο και την προστασία του περιβάλλοντος.
Τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Ερυμάνθου παρουσιάζουν μεγάλη οικιστική ανάπτυξη, ιδιαίτερα κατά μήκος των οδικών αξόνων Πατρών - Καλαβρύτων και Πατρών – Τριπόλεως. Με την επέκταση του αποχετευτικού δικτύου της Δημοτικής Ενότητας Φαρρών, οι Τοπικές Κοινότητες θα αποκτήσουν δίκτυο αποχέτευσης και θα λάβει τέλος η κατάσταση που παρατηρείται έως σήμερα, με την ανεξέλεγκτη διάθεση των λυμάτων από τα βυτιοφόρα στον ποταμό Πείρο – Παραπείρο με συνέπεια τη ρύπανση του Πατραϊκού Κόλπου. Δυστυχώς είναι θέμα χρόνου η καταστροφή των ποταμών από τη μόλυνση, οι οποίοι μετά από λίγα χιλιόμετρα καταλήγουν στον Πατραϊκό Κόλπο, καθώς και η καταστροφή ολόκληρου του οικοσυστήματος εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Επίσης η σημερινή κατάσταση αποβαίνει σε βάρος της ορθής λειτουργίας των τριών βιολογικών καθαρισμού (Πάτρας, Κ. Αχαΐας, ΒΙΠΕ).
Επίσης, η λειτουργία του έργου αυτού θα έχει περιβαλλοντικά πολλαπλασιαστική αξία όταν θα γίνει το αυτοκινητοδρόμιο, έργο που δημιουργεί προϋποθέσεις μεγαλύτερης οικιστικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας. Στην ευρύτερη περιοχή αναμένονται πολλές και ποικίλες εμπορικές και τουριστικές δραστηριότητες σε συνδυασμό και με την ολοκλήρωση του υδρευτικού φράγματος Πείρου-Παραπείρου, που θα δημιουργήσει μια τεχνητή λίμνη στην περιοχή.
Θα συνεχίζω να στηρίζω με κάθε τρόπο την υλοποίηση του έργου αυτού προκειμένου να ολοκληρωθεί το αποχετευτικό δίκτυο όλων των κοινοτήτων της περιοχής και να γίνει η σύνδεσή τους με το βιολογικό καθαρισμό της ΒΙΠΕ, διότι πιστεύω ότι η διαχείριση των αποβλήτων αποτελεί πραγματικά τον ακρογωνιαίο λίθο της βιώσιμης ανάπτυξης».