ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΥΜΑΙΩΝ ΑΠΟ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ


Έχει γίνει πλέον κάτι σαν έθιμο, κάθε σαββατοκύριακο μετά την Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου, τα σκουπίδια να παραμένουν διασκορπισμένα σαν διάκοσμος της πόλης για 2 και 3 ημέρες.
Ο επισκέπτης θα απορήσει με την εικόνα, και θα αναρωτηθεί για την αντίληψη περί πολιτισμού της Δημοτικής Αρχής.
Ήδη παρήλθε ένα εννιάμηνο από την εγκατάσταση τής, και παρατηρούμε ότι αντί να επιλύονται τα προβλήματα της καθημερινότητας μας, απλά επιδεινώνονται όλο και σε μεγαλύτερο βαθμό.
Η δημοτική αρχή έχει αποτύχει στην διαχείριση της καθαριότητας, ο οποίος μάλιστα είναι ένας τομέας , που δεν μπορεί να καλυφθεί πίσω από τις ταμπέλες των πολιτιστικών εκδηλώσεων. Βρωμάει απλά
Για τους μη γνωρίζοντες ενημερώνω ότι την Δευτέρα, 19η Σεπτεμβρίου, είχαμε απεργία στον τομέα καθαριότητας, και κατάληψη του χώρου των συνεργείων.
Απηυδησμένοι οι εργαζόμενοι από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με πρώτη την πλήρη απουσία της Δημοτικής αρχής, για πρώτη φορά στα χρονικά, έκαναν απεργία οι ίδιοι, και όχι ακολουθώντας κάποια παννελαδική κινητοποίηση.
Τους επισκέφτηκα με την ιδιότητα του συνδικαλιστή, ως μέλος του Δ.Σ του κλαδικού σωματείου υπα;λλήλων ΟΤΑ ¨Η Ενότητα.
Υπήρξαν απίστευτες καταγγελίες για το καθεστώς εργασίας, σεβόμενος όμως την επιθυμία τους παραλείπω ορισμένες εξ αυτών, όπως και τα ονοματά τους ,γιατί οι άνθρωποι αυτοί φοβούνται είτε την απόλυση ,είτε την αντεκδίκηση.
Μεταφέρω ορισμένους από τους διαλόγους.
Υπενθυμίζω ότι έχουν παραλειφθεί ορισμένοι διάλογοι από την συζήτηση, οι οποίοι αφορούν το καθεστώς εργασίας ορισμένων. Τον ορο <<καθεστώς εργασίας> τον χρησιμοποιώ κατά ευφημισμό. Όλοι αντιλαμβανόμαστε για ποιο καθεστώς μιλάμε..
 • Γιατί απεργείτε;
 • Απεργούμε και έχουμε προχωρήσει σε κατάληψη, αφενός για να διεκδικήσουμε τα χρήματα που μας οφείλονται, και αφετέρου για να συμπαρασταθούμε στους μη <<μόνιμους>> συναδέλφους, στους οποίους οφείλονται τα δεδουλευμένα από τον Γενάρη.
 • Γιατί ποσά μιλάμε;
 • Οφείλονται από 10.000 έως 14.οοο ευρώ στους μη μόνιμους, και στους μόνιμους και αορίστου χρόνου, τα νυχτερινά και η υπερωριακή απασχόληση, Σάββατα κλπ.
 • Δηλαδή μου λέτε ότι υπάρχουν άτομα που δουλεύουν απλήρωτοι;
 • Μάλιστα και βρίσκονται στα πρόθυρα της εξαθλίωσης.
Αυτή τη στιγμή ο τομέας καθαριότητας αδυνατεί να ανταπεξέλθει, έφυγαν οι συνάδελφοι που εργάζονταν με 18μηνο πρόγραμμα, και απολυθήκαν αμέσως, όσοι εργάζονταν με το ειδικό καθεστώς και ζήτησαν τα λεφτά τους.
Την ίδια στιγμή υπάρχουν ευνοούμενοι του δημάρχου στα γραφεία, με <<ειδικό>> καθεστώς και αυτοί, μόνο που πληρώνονται κανονικά, έστω και με τα ΜΑΥΡΑ, μεσάνυχτα
 • καλά όταν ζητάτε τα λεφτά σας τι σας λένε;
 • Ότι φταίνε οι διοικητικοί υπάλληλοι, λες και μείς έχουμε να χωρίσουμε κάτι με τους συναδέλφους,
 • Διαίρει και βασίλευε δηλαδή,
 • Αυτό ακριβώς.
Τι αιτήματα έχετε;
-Να ακυρωθούν οι απολύσεις, να γυρίσουν όλοι στην δουλειά, να; Καταβληθούν τα δεδουλευμένα, και να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στην βιτρίνα του δήμου την καθαριότητα.
Μέχρι τώρα η καθαριότητα έπαιρνε τα συγχαρητήρια ,λόγω της φιλότιμης προσπάθειας των εργαζομένων, οι οποίοι αν και απλήρωτοι, δούλευαν δίνοντας το είναι τους.
 • Να βάλω τα ονοματά σας;
 • Όχι, βάλε καλύτερα απεργοί του Δήμου.
Αυτή είναι η εικόνα στον τομέα καθαριότητας του Δήμου Δυμαίων.
Απλήρωτοι εργαζόμενοι, εργαζόμενοι με <<ειδικό>> καθεστώς, με τον φόβο της απόλυσης για όποιον τολμήσει και απαιτήσει έστω τα λεφτά του, χωρίς δικαιώματα, με όλα αυτά να θυμίζουν εργασιακό μεσαίωνα.
Κατά τα άλλα περάσαμε ένα καλοκαίρι, γεμάτο θεάματα και πανηγυράκια, ενώ θα έπρεπε τα 100.000 ευρώ που κόστισαν οι εκδηλώσεις, να δοθούν για τις ουσιαστικές ανάγκες του Δήμου και όχι στις δημόσιες σχέσεις του Δημάρχου.
Υπάρχουν από την συμπολίτευση άτομα αριστερών καταβολών που έχουν αποδεχτεί αυτή την κατάσταση ενώ δημόσια κόπτονται για τον εργάτη και τα δικαιώματά του και και και.
Από ότι εγώ αντιλαμβάνομαι έχουν γαντζωθεί στην καρέκλα τους και τον μισθάκο τους, παριστάνοντας τον αόμματο κωφάλαλο, οι αριστεροί με τις δεξιές τσέπες.
Έχω και το εξής ερώτημα:
Υπάρχει Αντιπολίτευση?

Φίλιππος Ε. Σερεπίσος

Υ.Γ.
Έμαθα ότι ο δήμαρχος μας μια και έβαλε όλα τα θέματα σε σειρά, πάει ταξίδι με άλλους αιρετούς στην βαλκανική.
Προφανώς για να μεταδώσει την συνταγή της επιτυχίας του, στου υπανάπτυκτους βαλκάνιους συναδέλφους του:
Θεάματα, δημόσιες σχέσεις, καλές σχέσεις με τα μήντια, και επί του πρακτέου έχει ο θεός βρε αδελφέ. Δεν θα αγχωθούμε κιόλας για τα σκουπίδια και τους εργάτες. Από εμένα καλή εκδρομή εύχομαι.