ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ


Υπό κατάληψη βρίσκονται οι είσοδοι στο κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, και στο υπουργείο Ανάπτυξης στο κτίριο του πρώην υπουργείου Εμπορίου στην πλατεία Κάνιγγος. Επίσης, κατάληψη...
πραγματοποιούν εργαζόμενοι στην η διεύθυνση συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους και η Διεύθυνση πληροφορικής της κοινωνικής ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ).
Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία "Σωτηρία" και "Γενικό Κρατικό Αθηνών" πραγματοποιούν κατάληψη, ενώ σε ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται σε δημοτικά κτήρια, γκαράζ, δημαρχεία και Χ.Υ.Τ.Α. από εργαζόμενους του Δήμου σε όλη τη χώρα.
Οι εργαζόμενοι στους Δήμους θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι, στην πλατεία Καραϊσκάκη, και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή και το υπουργείο Εσωτερικών. Η ΠΟΕ ΟΤΑ έχει αποφασίσει να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις μέχρι τις 19 Οκτωβρίου που θα πραγματοποιηθεί η 24 απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος πραγματοποιούν στις 12 το μεσημέρι δάσκαλοι και καθηγητές.
Κινητοποιήσεις και στην Θεσσαλονίκη
Κλειστά είναι σήμερα αρκετά δημαρχεία στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης εξαιτίας κατάληψης και στάσης εργασίας που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι της ΠΟΕ-ΟΤΑ, με αποτέλεσμα να μην λειτουργούν οι υπηρεσίες και να μην εξυπηρετούνται οι πολίτες.
Από νωρίς το πρωί, οι εργαζόμενοι του δήμου Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν γενική συνέλευση, με αποτέλεσμα να παραμένει κλειστό το νέο δημαρχιακό μέγαρο.
Επιπλέον, η κατάληψη συνεχίζεται στα δημαρχεία Κορδελιού- Ευόσμου και Θερμαϊκού, ενώ τον ίδιο δρόμο ακολούθησαν σήμερα και οι εργαζόμενοι του δήμου Καλαμαριάς.
Υπό κατάληψη τελούν, επίσης, ο Σταθμός Μεταφόρτωσης του δήμου Θεσσαλονίκης, στην περιοχή του Φοίνικα, καθώς και τα δημοτικά γκαράζ στους δήμους Κορδελιού-Ευόσμου και Θερμαϊκού, ενώ κλειστός παραμένει ο ΧΥΤΑ της Μαυροράχης, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα στην αποκομιδή των απορριμμάτων.
Οι εργαζόμενοι όλων των δήμων θα συμμετάσχουν, από τις 11:30 το πρωί έως τη λήξη της βάρδιάς τους, στη στάση εργασίας που έχει εξαγγείλει η ομοσπονδία τους και θα πραγματοποιήσουν πορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, ενώ αύριο θα συνεδριάσουν για να αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.
Κατάληψη της ΕΥΑΘ
Σε κατάληψη των γραφείων της Εταιρίας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, επί της οδού Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη, προχώρησαν από τις 6 το πρωί οι εργαζόμενοι στην ΕΥΑΘ, διαμαρτυρόμενοι για την ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης, αλλά και για την ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο.Η κινητοποίηση θα λήξει στις 2.30 το μεσημέρι.
"Η ένταξη των εργαζομένων της ΕΥΑΘ στο ενιαίο μισθολόγιο σημαίνει την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας μας, ενώ με αυτήν την κίνησή της η κυβέρνηση έρχεται σε αντίθεση με τα λεγόμενά της, ότι οι εισηγμένες εταιρείες δεν θα θιγούν", τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων της εταιρείας και εκπρόσωπος των εργαζομένων στο διοικητικό συμβούλιό της, Δημήτρης Βασιλειάδης.
Στο μεταξύ, με τη σημερινή τους κατάληψη στα γραφεία της ΕΥΑΘ, οι εργαζόμενοι της εταιρείας σταματούν και το διαγωνισμό που έτρεχε και αφορά την αποκατάσταση βλαβών στο δίκτυο αποχέτευσής της, ύψους 1 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τον κ. Βασιλειάδη. Οι εργαζόμενοι της εταιρείας, σύμφωνα με τον κ. Βασιλειάδη θα προχωρήσουν και αύριο σε κατάληψη των γραφείων της εταιρείας της ΕΥΑΘ, προκειμένου να φρενάρουν και τον άλλο διαγωνισμό που τρέχει για την αποκατάσταση βλαβών στο δίκτυο ύδρευσης της επιχείρησης, ύψους 1,2 εκατ. ευρώ.