Με πέντε ματς ξεκινά η Football League!

Κουτσουρεμένο, όπως άλλωστε αναμενόταν, θα ξεκινήσει οριστικά το προσεχές Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας. Συγκεκριμένα, θα διεξαχθούν τα πέντε από τα εννέα παιχνίδια, λόγω των εκκρεμοδικιών που εξακολουθούν να υπάρχουν. Δεν έγινε δεκτή η παραίτηση του αθλητικού δικαστή, Ευάγγελου Κατσή!

Τα ελληνικά πρωταθλήματα παραμένουν άνω-κάτω και στην Ένωση Β’-Γ’ Εθνικής έκριναν ότι δεν μπορούν να περιμένουν άλλο. Έτσι, το πρωτάθλημα της Football League θα ξεκινήσει οριστικά το προσεχές Σαββατοκύριακο, αλλά με αρκετές αναβολές, όπως συμβαίνει εδώ και πολύ καιρό και με τη Σούπερ Λίγκα.

Τα παιχνίδια που θα διεξαχθούν την πρώτη αγωνιστική (29-30/10) θα είναι τα εξής:

Παναχαϊκή- Πλατανιάς
Βέροια-Βύζας
Πανθρακικός-Καλλονή
Καλλιθέα-Διαγόρας
Θρασύβουλος-Γιαννιτσά 

Τα ματς που αναβλήθηκαν είναι πρώτα απ’ όλα του Πιερικού με την ομάδα Β και του Ηρακλή Ψαχνών με την ομάδα Α. Κι αυτό διότι η Λάρισα και ο Πανσερραϊκός (που αυτή τη στιγμή λαμβάνουν τις δύο κενές θέσεις) προσέφυγαν στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ κατά της απόφασης της Σούπερ Λίγκας να επιλέξει τον Λεβαδειακό και τη Δόξα Δράμας. Παράλληλα, εκκρεμεί και η πρωτόδικη απόφαση για Πιερικό, αναφορικά με την εμπλοκή του στην υπόθεση των στημένων αγώνων.

Αναβλήθηκαν επίσης οι αναμετρήσεις, του Εθνικού Αστέρα με τον Φωκικό και του Αγροτικού Αστέρα με την Αναγέννηση Επανομής. Ο λόγος είναι ότι εκκρεμούν οι υποθέσεις του Εθνικού Αστέρα και της Επανομής στην πειθαρχική επιτροπή, καθώς και του Αγροτικού Αστέρα στην Επιτροπή Εφέσεων. Επίσης, Φωκικός και Επανομή δεν έχουν γίνει ακόμη ΠΑΕ και δεν έχουν το απαιτούμενο κεφάλαιο των 500 χιλ. ευρώ.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι η Ένωση Β’-Γ’ Εθνικής ανέβαλε και το Πρωτάθλημα Νέων της Football League για μια εβδομάδα.

*Το Δ.Σ. της «μικρής» λίγκας δεν έκανε αποδεκτή την παραίτηση του αναπληρωτή προέδρου της Πειθαρχικής Επιτροπής, Ευάγγελου Κατσή. Θυμίζουμε πως ο αθλητικός δικαστής (που μεταξύ άλλων αθώωσε τον Λεβαδειακό και καταδίκασε την Παναχαϊκή) είχε παραιτηθεί πριν από μερικές ημέρες αφήνοντας αιχμές κατά της Ένωσης Β’-Γ’ Εθνικής, του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα, Ανδρέα Φάκου και του Αλέξη Κούγια.