ΣΥΝ : ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ


Σε σημερινή ανακοίνωση του, ο ΣΥΝ προειδοποιεί για την πολιτική της νέας κυβέρνησης, -η οποία επισημαίνει ότι για πρώτη φορά μετά την μεταπολίτευση σχηματίζεται με την συμμετοχή ακροδεξιών- ότι θα ολοκληρώσει την επίθεση κατά της χώρας και της... 
κοινωνίας. Όπως επισημαίνει η ανακοίνωση «οι ιδιωτικοποιήσεις, η θέσπιση ειδικών οικονομικών ζωνών, τα φορολογικά χαράτσια, οι νέες απολύσεις και οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, αποτελούν την κοινή συνισταμένη των στόχων του μνημονιακού μετώπου ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού και της νέας δανειακής σύμβασης. Αποτελούν τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής που έχει οδηγήσει σε κατάρρευση την ελληνική οικονομία και έχει εκτινάξει τη φτώχεια και την ανεργία».
Σύμφωνα με τον ΣΥΝ οι ενωτικοί αγώνες του λαού και η ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής αποτελούν τη μόνη εγγύηση για την αποφυγή της ολοκληρωτικής χρεοκοπίας της χώρας μέσα από τη συγκρότηση ενός νέου συνασπισμού εξουσίας, με άξονες την αναδιανομή του πλούτου, την ανάπτυξη, την προστασία της εργασίας και του κοινωνικού κράτους, την κοινωνική δικαιοσύνη και την ανατροπή του νεοφιλελευθερισμού σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.