ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ


«Χαιρετίζουμε την ιστορική απόφαση για το σχηματισμό μιας Κυβέρνησης Εθνικής Συνεννόησης που εξασφαλίζει άμεσα την πολιτική ομαλότητα, την παραμονή της χώρας στη ζώνη σταθερότητας του Ευρώ, όπως και τη χρηματοδότηση της Ελληνικής οικονομίας για την αποφυγή της στάσης πληρωμών.

Ωστόσο, ακόμα και αυτές τις κρίσιμες ώρες, παρακολουθούμε κονταροχτυπήματα και μάχη χαρακωμάτων στελεχών του στενού πυρήνα των δύο παλαιών κομμάτων. Βεβαίως, παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις, σε καμία περίπτωση, δεν πρόκειται απλώς για μια μεταβατική κυβέρνηση που θα λειτουργήσει ως διαχειριστής ορισμένων μόνο θεμάτων μέχρι τις επερχόμενες Εθνικές εκλογές. Η νέα κυβέρνηση καλείται να διαχειριστεί και να λάβει αποφάσεις επί θεμάτων ζωτικής σημασίας που αφορούν την πορεία της χώρας για τα τουλάχιστον δέκα επόμενα χρόνια. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αποτυχίας.

Το διακύβευμα είναι πλέον Συλλογικό, είναι Εθνικό. Ως Δημοκρατική Συμμαχία στηρίζουμε ξεκάθαρα μια αποτελεσματική και αξιόπιστη Κυβέρνηση Εθνικής Συνεννόησης, γιατί αυτό υπηρετεί το Εθνικό Συμφέρον».