ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΖΗΤΑ Ο ΒΟΡΙΔΗΣ


Θέμα εφεδρείας έβαλε στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδης, σημειώνοντας ότι το μέτρο είναι οριζόντιο και όταν είχαν φτιαχτεί τα επιχειρησιακά σχέδια των υπηρεσιών δεν είχαν προβλεφθεί τα έσοδα με βάση την εφεδρεία.

Ο ίδιος ζήτησε να παγώσει για λίγο το μέτρο ωσότου υπάρξει παρέμβαση προκειμένου να επιτευχθεί εξορθολογισμός των επιπτώσεων, να δοθεί δηλαδή χρόνος για μελέτη επί του μέτρου, καθώς από τις 28/11 και μετά, εφόσον κενωθούν θέσεις, θα καταργηθούν και δεν θα υπάρχει επιστροφή, όπως έλεγε ο ίδιος αργότερα.

Στο υπουργικό συμβούλιο κατόπιν δικού του αιτήματος να δοθεί πολιτική κατεύθυνση της κυβέρνησης επί του συγκεκριμένου ζητήματος, αποφασίστηκε να υπάρξει συνάντηση των εμπλεκόμενων υπουργών για το θέμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος υποστήριξε πως το σημαντικό είναι η εφαρμογή του προϋπολογισμού που κατατίθεται σήμερα, ενώ εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος για τις εξελίξεις: «Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς και όχι καταστροφολόγοι» είπε με νόημα ρίχνοντας το βάρος στις επενδύσεις αλλά και παραδεχόμενος πως υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας ευρύτερα στην Ευρώπη.

Επιπλέον, τον λόγο στο υπουργικό πήρε ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας για να τονίσει ότι από τις επαφές που είχε στο εξωτερικό διαπίστωσε «θετικές εντυπώσεις σε όλο τον κόσμο από τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας, τις οποίες και πρέπει να αξιοποιήσουμε» όπως είπε.