Ο ΠΑΝΟΣ ΜΟΥΖΟΥΡΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ


Με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία (3-12-11), τα Δημοτικά Σχολεία της Πάτρας Ειδικό Κωφών Βαρηκόων και 26ο  διοργανώνουν την παρουσίαση του βιβλίου της Δήμητρας Γεωργίου  «Το όνειρο  ΚΑΜ – ΚΑΜ», στην αίθουσα του Μεγάρου Λόγου και Τέχνης  Παρασκευή 2-12-11 ώρα 19.30 μ.μ .
Πρόκειται για ένα ευαίσθητο παραμύθι για μικρούς και μεγάλους που πρωταγωνιστής είναι ένας μικρός κωφός. Η  εικονογράφηση του παραμυθιού είναι του πατρινού Φίλιππου Μποτώνη, ο οποίος την πρόσφερε στους μαθητές για την ημέρα.
Η συγγραφέας έχει αφιερώσει το παραμύθι στους μαθητές των δύο σχολείων.
Το βιβλίο παρουσιάζουν ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος συγγραφέας εκπαιδευτικός, πρόεδρος ελληνικού τμήματος ΙΒΒΥ, ο Ηλίας Παπαθανασίου Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Λογοθεραπείας  ΑΤΕΙ Πατρών, ο Φίλιππος Μποτώνης εικονογράφος και ο Πάνος Μουζουράκης καλλιτέχνης, ο οποίος κατεβαίνει ειδικά για τους  μαθητές από την Αθήνα.
Από το 26ο Δημ Σχολείο συμμετέχουν οι μαθητές του Γ2 με τη δασκάλα τους Χρυσούλα Ζέζα και από το Ειδικό όλοι οι μαθητές.
Την εκδήλωση θ ΄ανοίξουν οι μαθητές των δύο σχολείων με τραγούδια και στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα
Τα τραγούδια (στίχοι-μουσική)  έγραψαν ειδικά για την ημέρα οι μουσικοί των σχολείων :
Κων/να Νικολοπούλου « ΚΑΜ – ΚΑΜ» 26ο Δημ.ΣΧ.
Μαρία Ρέντιτ «Μονάχος αν ζεις» ειδικό Δημ, Σχ. Κωφών Βαρηκόων.
Υπεύθυνοι για τη διδασκαλία των τραγουδιών στη Νοηματική Γλώσσα ήταν οι εκπαιδευτικοί Βίβιαν Γιαννιώτη  και ο  Σπύρος Βάρελης.
Την όλη εκδήλωση θα παρουσιάσει ο  Δημοσιογράφος Παναγιώτης Ρηγόπουλος.
Όπως ανέφεραν οι Δι/ντριες των Σχολείων Πατρούλα Αντωνοπούλου (26ο Δ.Σχ.) & Αγγελική Νικολοπούλου (Ειδικό Κωφών Βαρηκόων) δεν υπάρχει πιο ωραίος τρόπος να γιορτάζεις την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, από το να δημιουργείς τις συνθήκες ώστε τόσο διαφορετικοί μαθητές να έρχονται σε ουσιαστική επικοινωνία, δημιουργώντας μια πολιτιστική εκδήλωση τόσο μοναδική, που ξεπερνά τα τοπικά όρια και  καλλιεργεί υπεύθυνους πολίτες, που παίρνουν θέση στα πράγματα, αναλογίζονται  τι σημαίνει να είναι κανείς άνθρωπος και πως μπορούν όλοι μαζί να ζούμε και να δρούμε αρμονικά!
Την ίδια ημέρα θα λειτουργεί στο ίδιο κτίριο στον 3ο όροφο στην αίθουσα «ΣΩΚΑΡΗ» το χριστουγεννιάτικο παζάρι των σχολείων από τις 9.00π.μ έως 9.30 μ.μ