ΠΑΤΡΑ: ΘΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ!!!!!

Στο λιμάνι της Πάτρας και συγκεκριμένα στο συνεδριακό κέντρο του ΟΛΠΑ από τις 15 Δεκεμβρίου έως τις 8 Ιανουαρίου θα λειτουργήσει ένα παραμυθένιο Χριστουγεννιάτικο Χωριό. Οι πρώτες πληροφορίες που έμαθα και σας μεταφέρω είναι άκρως δελεαστικές ειδικά για όλους εμάς που καταλαμβανόμαστε κάθε Δεκέμβρη από το πνεύμα των Χριστουγένων, αρχίζουμε να σιγοτραγουδάμε last christmas, να βλέπουμε Home Alone και να χαζογελάμε συνεχώς παρά την κρίση.
Ο κλειστός χώρος έκτασης 1.000 τετραγωνικών του ΟΛΠΑ έχει ήδη αρχίσει να μεταμορφώνεται σε χριστουγεννιάτικο χωριό, με χιόνι, χιλιάδες φωτάκια και χριστουγεννιάτικα στοιχεία.
Εξειδικευμένα συνεργεία έχουν αναλάβει να αλλάξουν εντελώς το κτήριο, το οποίο θα φωτιστεί χριστουγεννιάτικα μέσα και έξω, και στο οποίο θα στηθεί το σπίτι του Αη Βασίλη, όπου τα παιδιά θα μπορούν να του γράφουν γράμματα, ενώ θα υπάρχουν τρισδιάστατες αναπαραστάσεις γνωστών και αγαπημένων παραμυθιών όπως: Η Χιονάτη και οι 7 νάνοι, ο Πινόκιο, το στρουμφοχωριό, ο λαγός και η χελώνα κ.α. Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια, άμαξες, καμπάνες, μολυβένιοι στρατιώτες μεγάλων διαστάσεων και δεκάδες άλλα στοιχεία θα μετατρέψουν σε παραμυθένιο το χώρο.
Παράλληλα θα λειτουργεί αίθουσα με ψυχαγωγικά παιχνίδια και μικρά καρουσέλ, ενώ θα διατίθενται και επιλεγμένα χριστουγεννιάτικα προϊόντα, διακοσμητικά και μικρά παιχνίδια.
Οι διοργανωτές έχουν προβλέψει και για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών με ειδικό τμήμα που θα ψυχαγωγεί τους μικρούς επισκέπτες περιλαμβάνοντας από αφήγηση και δραματοποίηση παραμυθιών μέχρι διαδραστικά παιχνίδια, θεατρικά δρώμενα κ.α.
Αυτό όμως που τόσο τα μικρά και τα μεγαλύτερα παιδιά θα ευχαριστηθούν περισσότερο απ΄όλα είναι η απομίμηση χιονιού, που θα κατακλύσει τον χώρο σε απίστευτες ποσότητες και με το οποίο θα έχουν τη δυνατότητα να παίζουν και να ...κυλιστούν άπαντες.
Το πολύ θετικό της υπόθεσης είναι ότι υπάρχει τεράστιο πάρκινγκ, στον εξωτερικό χώρο του Συνεδριακού του ΟΛΠΑ (Γούναρη και Όθωνος Αμαλίας), αλλά και το χαμηλό εισιτήριο 3 ευρώ. Ώρες λειτουργίας από τις 10 το πρωί έως τις 11 το βράδυ.