«ΠΡΟΠΕΤΕΙΑ, ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ» ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ Ο Μ. ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ


Σκληρή απάντηση έδωσε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε την Κυριακή ότι ο «κύριος Παπανδρέου δεν πρέπει να είναι υποψήφιος» και «δεν μπορεί να παραμένει στην παράταξη γιατί έχει διαρρήξει τις...
σχέσεις μας με το λαό και τους Ευρωπαίους». 

Ο κ. Καρχιμάκης κατηγόρησε εμμέσως τον υπουργό Ανάπτυξης για «προπέτεια, αλαζονεία και αχαριστία».

Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Στην πολιτική πρέπει να υπάρχει και η ηθική. Ο καθένας σήμερα μπορεί να κρίνει και την προπέτεια και την αλαζονεία αλλά και την αχαριστία. Και ο ιστορικός του μέλλοντος, βεβαίως, θα κληθεί να γράψει την πραγματεία του για όλα αυτά».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας είπε από το βήμα της Βουλής: «Ίσως πρέπει να θυμίσουμε σε όσους ήταν σε ηγετικές θέσεις στην κυβέρνηση Παπανδρέου ότι ήταν στο ίδιο καράβι. Ούτε σε άλλο καράβι ήταν, ούτε σε άλλη χώρα. Πρέπει να  κάνουν κι εκείνοι το δικό τους απολογισμό για να κριθούν από τους πολίτες».

Μιλώντας στο Μega το πρωί της Κυριακής, ο Μ.Χρυσοχοΐδης ζήτησε να ανοίξουν οι διαδικασίες για την αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, πριν από τις εκλογές. Υποστήριξε, δε: «Ο κύριος Παπανδρέου δεν πρέπει να είναι υποψήφιος, μόνο σε αποικία μπορεί να είναι υποψήφιος, με τέτοια προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα» και πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί να παραμένει στην παράταξη γιατί έχει διαρρήξει τις σχέσεις μας με το λαό και τους Ευρωπαίους».

«Η διετής κυβέρνηση η δική μας οδήγησε σε αδιέξοδα. Οικονομικά, εθνικά, κοινωνικά. Οδήγησε σε φτώχεια και αποσύνθεση, εθνική ταπείνωση και εθνική αναξιοπρέπεια και τέλος οδήγησε σε εθνική αποδιοργάνωση» είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης και πρόσθεσε: 

«Αυτή τη στιγμή έχει χαθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, του ΠΑΣΟΚ και του λαού. Οι αποφάσεις αυτές και η πραγματικότητα αυτή που διαμορφώθηκε είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που εφαρμόστηκαν» σημείωσε.

Παραδέχθηκε, δε: «Εγώ έφτασα στα όρια του πολιτικού λάθους» αναφερόμενος στο γεγονός ότι στήριξε την πρόταση του Γ.Παπανδρέου για το δημοψήφισμα.