ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ ΣΤΗΝ ΒΙΠΕ ΠΑΤΡΑΣ


Τα τελευταία χρονιά ακούμε, δηλώσεις από το εκάστοτε πολιτικό σχετικά με την Πράσινη Ανάπτυξη και τις χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν.
Δυστυχώς, οι τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή μας, με τις απολύσεις εργαζομένων σε μονάδες παραγωγής Φωτοβολταικών πάνελ, αποδεικνύει το ακριβώς αντίθετο.
Παρόλο που οι επενδύσεις σε φωτοβολταικά πάρκα επιδοτούνται, τόσο από την Ε.Ε. όσο και από τους Έλληνες πολίτες, οι εκάστοτε επενδυτές δεν δείχνουν να στηρίζουν την Ελληνική παραγωγική βιομηχανία και οι αντίστοιχη βιομήχανοι βρίσκουν πρόσχημα την οικονομική κρίση για περισσότερα κέρδη, εις βάρους του κοινωνικού συνόλου.   
Με αφορμή των εξελίξεων, το μέλος μας στη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, ζήτησε από τον πρόεδρο του Δ.Σ. Να συγκάλεση έκτακτο διοικητικό συμβούλιο για τις προκείμενε απολύσεις στην περιοχή μας.
Ελπίζουμε να γίνει δεκτό άμεσα το αίτημά μας και το Εργατικό κέντρο να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων που βιώνουν οι εργαζόμενοι της περιοχής μας. 

Ακολουθεί η επιστολή του μέλους της ΔΑΚΕ

                                           Πάτρα 19-12-2011
Προς:

Πρόεδρο Δ.Σ. Εργατικού Κέντρου Πάτρας

Συνάδελφε,

Για μια φορά ακόμα γινόμαστε μάρτυρες αυθαιρεσιών από εργοδότες που δεν σταμάτησαν να εκμεταλλεύονται την οικονομική κρίση, να προβαίνουν σε ομαδικές απολύσεις εργαζομένων, ισοπεδώνοντας κάθε έννοια σεβασμού, ακόμα και στα στοιχειώδη δικαιώματα των εργαζομένων. Τα περιστατικά προσλαμβάνουν πολλές φορές, μορφές χιονοστιβάδας. Έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί και η στάση του Ομίλου «ΚΟΠΕΛΟΥΖΟΥ» που δραστηριοποιείται στη ΒΙ.ΠΕ. Πάτρας, στον τομέα των Φωτοβολταϊκών, που πριν καλά  εγκατασταθεί στην περιοχή μας, έστειλε στην ανεργία 50 εργαζομένους.
Λόγω της σοβαρότητας του προβλήματος, ζητώ έκτακτη σύγκλιση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Πάτρας.
   
                            Συναδελφικά
                              
                      ΞΥΛΙΑΣ  Θ.
Μέλος του Δ.Σ. Εργατικού Κέντρου Πάτρας