ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΟΛΙΓΩΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΟΕΥ


Για προκλητική αδράνεια και ολιγωρία κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ανδρέας Τζουραμάνης κατά την χθεσινή συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο. Αφορμή ήταν το θέμα που ήρθε προς συζήτηση εκ μέρους της «Πρωτοβουλίας Πάτρας» και αφορούσε την κατάρτιση του νέου Ο.Ε.Υ (Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας) για τον Καλλικρατικό Δήμο Πατρέων.

Η μη κατάρτιση του νέου Ο.Ε.Υ φέρει σημαντικότατες επιπτώσεις τόσο για τη λειτουργία του Δήμου όσο και για τους ίδιους τους δημοτικούς υπαλλήλους. Από όλες τις παρατάξεις ακούστηκαν σημαντικότατες τοποθετήσεις και όλοι συμφώνησαν στην σπουδαιότητα της κατάρτισης του Ο.Ε.Υ. Οι απαντήσεις που δόθηκαν από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο αλλά και τον Δήμαρχο Πατρέων δεν απάντησαν επί της ουσίας στα ερωτήματα που είχε θέσει ο κ. Ανδρέας Τζουραμάνης και ήταν απλά μια έκθεση ιδεών.

Προέκυψε μάλιστα και εσωτερική διαφωνία εντός της δημοτικής αρχής σχετικά με την ακύρωση από την Περιφέρεια της ανάθεσης του Ο.Ε.Υ σε μια εταιρεία εκ μέρους του Δήμου Πατρέων, όπως είχε αποφασιστεί σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής. Πάνω σε αυτό το σημείο η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης , η οποία είχε ψηφίσει θετικά στην εν λόγω συνεδρίαση, κατήγγειλε δημόσια ότι εξαπατήθηκε από τη Δημοτική Αρχή αφού δεν ενημερώθηκε πλήρως για το θέμα!

Στην δευτερολογία του ο κ. Ανδρέας Τζουραμάνης θέλοντας να δώσει ένα μέτρο σύγκρισης για το τι σημαίνει 60000€ που προορίζονταν ως αποζημίωση προς την εταιρεία που θα κατάρτιζε τον Ο.Ε.Υ του Δήμου Πατρέων, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι τα δεδουλευμένα που οφείλονται στους εργαζομένους στη μπάντα του Δήμου είναι 53000€, προσθέτοντας ότι για την ταμπακιέρα δεν άρθρωσε λέξη η Δημοτική Αρχή. Ολοκλήρωσε την τοποθέτηση του, προτείνοντας στον Δήμαρχο να δείξει εμπιστοσύνη στα στελέχη του Δήμου και να μη τους απαξιώνει κατ’ αυτόν τον τρόπο, αναθέτοντάς τους την σύνταξη του νέου Ο.Ε.Υ για το Δήμο Πατρέων το συντομότερο δυνατό.