ΕΡΑΝΟΣ ΓΙΑ ΝΕΟΑΦΙΧΘΕΝΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ


Ταμείο για την κάλυψη βασικών αναγκών των νεοαφιχθέντων στην Αυστραλία δημιουργεί η Αυστραλοελληνική Πρόνοια, ένας σημαντικός ομογενειακός φορέας που ιδρύθηκε πριν από 40 χρόνια. Σύμφωνα με την υπεύθυνη του συγκεκριμένου τομέα, Δήμητρα... 
Λαγουδάκη, ''οι νέοι μετανάστες που φτάνουν από την Ελλάδα, πληθαίνουν μέρα με τη μέρα, και τα αιτήματά τους για υποστήριξη κατακλύζουν καθημερινά τα γραφεία της Πρόνοιας''.
Όπως λέει η κα Λαγουδάκη, πρόκειται για άτομα που ζούσαν παλιά στην Αυστραλία και έχουν αποκτήσει την αυστραλιανή υπηκοότητα και που τώρα, λόγω της κρίσης επιστρέφουν στην Αυστραλία, παιδιά Ελλήνων μεταναστών που έχουν και αυτά την υπηκοότητα, νέους μετανάστες και σε κάποιες, περιπτώσεις ακόμα και άτομα με τουριστική βίζα.
Σύμφωνα με την κα Λαγουδάκη, κάποιοι απ' αυτούς αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Λίγοι έχουν ακόμα και θέμα σίτισης.
''Όλοι μας'' τονίζει ''γνωρίζουμε πόσο δύσκολη είναι η πρώτη περίοδος προσαρμογής και εγκατάστασης στη νέα πατρίδα και πιστεύουμε ότι η ομογένεια είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε αυτό το ζήτημα. Η Αυστραλοελληνική Πρόνοια απευθύνει έκκληση στην ομογένεια να ενισχύσει οικονομικά τον Οργανισμό. Στόχος είναι η δημιουργία ενός ταμείου που θα καλύψει είδη βασικής ανάγκης των νεοφερμένων συμπατριωτών μας''.
Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τις δωρεές θα δοθούν για να αγοραστούν έπιπλα, ρούχα αλλά ακόμα και φαγητό για άτομα που δυσκολεύονται με τα πρώτα έξοδα της εγκατάστασής τους.
''Η οικονομική συμπαράσταση στους συμπατριώτες μας που έχουν ανάγκη θα προσφέρει μια μικρή ανακούφιση στις πρώτες δύσκολες μέρες της καινούργιάς τους ζωή'' λέει η κ. Λαγουδάκη.