Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΑΠΕΙΛΕΙ 3 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ


Τα ελληνικά νοικοκυριά καθημερινά συνθλίβονται από τις αδιέξοδες και ανάλγητες πολιτικές στείρας λιτότητας που εφαρμόζονται αλλά και την ανεργία που εμφανίζει ανησυχητικά ανοδικές τάσεις. Η φτώχεια βρίσκεται στο κατώφλι πολλών νοικοκυριών που δίνουν καθημερινά σκληρό αγώνα για την επιβίωσή τους.
Η υπερφορολόγηση, οι αλυσιδωτές μειώσεις των εισοδημάτων, οι συνεχείς περικοπές κοινωνικών παροχών και η έκρηξη της ανεργίας δημιούργησαν ένα φαύλο κύκλο για την ελληνική οικογένεια που πλήττεται συθέμελα. Τα στοιχεία που δημοσιοποίησε για τον δείκτη ανέχειας των Ελλήνων πολιτών η Ελληνική Στατιστική Αρχή αφορούν το 2010 και αποκαλύπτουν την ζοφερή πραγματικότητα που εντείνεται με τις πολιτικές που ακολουθούνται μέχρι και σήμερα. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, το 20,1% του πληθυσμού της Χώρας απειλείται από τη φτώχεια. Τα νοικοκυριά που βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας εκτιμώνται σε 868.597 και τα μέλη τους σε 2.204.800. Η ανέχεια δοκιμάζει περίπου τρία εκατομμύρια Έλληνες... Τα ποσοστά είναι συγκλονιστικά και αντικατοπτρίζουν την σκληρή πραγματικότητα  που βιώνει η ελληνική κοινωνία. Επίσης, αποδεικνύουν ολοφάνερα την καταστροφική πολιτική που εξακολουθεί να εφαρμόζεται και η οποία εκ των αποτελεσμάτων είναι αποτυχημένη. Μια πολιτική που εξαθλιώνει τους πολίτες και γονατίζει τα νοικοκυριά δεν μπορεί να είναι αποτελεσματική. Όταν η φτώχεια μετατρέπεται στον χειρότερο εφιάλτη των ελληνικών νοικοκυριών η ανάπτυξη της χώρας καρκινοβατεί.
Αν συνεχιστεί η ίδια αδιέξοδη πολιτική θα επαληθευτούν όλες οι δυσοίωνες προβλέψεις για περαιτέρω αύξηση αυτών των ήδη αρνητικών ποσοστών. Η διεύρυνση της φτώχειας καταφέρει γερά χτυπήματα με απροσδιόριστες συνέπειες για την κοινωνική συνοχή.
Μέτρα για την καταπολέμηση της φτώχειας όπως αυτά της Κυβέρνησης που κινούνται στο πλαίσιο της «φιλανθρωπίας» με πενιχρά επιδόματα που απλώς διαχειρίζονται την εξαθλίωση και δεν την εξαλείφουν, σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να είναι αποτελεσματικά.
Η ανάγκη αλλαγής πολιτικής είναι επιτακτική. Το καμπανάκι ήδη έχει κρούσει σήμα κινδύνου, η τάξη των «νεόπτωχων Ελλήνων» είναι προ των πυλών. Χρειάζεται υπεύθυνη και σοβαρή πολιτική η οποία θα αντιμετωπίσει τα αίτια που δημιουργούν την ανέχεια στις ελληνικές οικογένειες και όχι τα αποτελέσματά της.
                                                                                   
     Με εκτίμηση
Γιώργος Δρακούλης
             ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Ν.Ε ΟΝΝΕΔ ΑΧΑΪΑΣ